Je bekijkt nu Superkrachten voor je hoofd – neurofeedback en angst

Superkrachten voor je hoofd – neurofeedback en angst

Neurofeedback is een nieuwe manier om je hersenen te trainen. Het helpt om stress, angst en burn-out te verminderen. Het werkt door de hersenactiviteit te meten en te trainen. Zo leer je je brein zelf te reguleren.

Je hoort en ziet feedback die je hersenen helpt te leren. Dit is een betere manier om met stress om te gaan. Neurofeedback is een blijvende oplossing zonder medicijnen.

Met neurofeedback kun je je hersengolven beïnvloeden. Dit verbetert je mentale gezondheid en welzijn. Het helpt bij veel problemen zoals angst, stress, en slaapproblemen.

Belangrijkste inzichten

  • Neurofeedback is een innovatieve therapie waarbij de hersenactiviteit wordt gemeten en getraind
  • Doel is om klachten zoals angst, stress en burn-out te verminderen door de onderliggende oorzaken aan te pakken
  • Effectieve en blijvende oplossing zonder medicijnen
  • Breed inzetbaar bij verschillende mentale gezondheidsaandoeningen
  • Meting en training van hersengolven stellen mensen in staat hun mentale welzijn te verbeteren

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback helpt ons brein te trainen. Ons brein maakt elektrische signalen, of hersengolven. Deze signalen helpen de hersenen te praten met elkaar.

Als deze signalen niet goed zijn, kunnen we problemen krijgen. Dit kan burn-out, slaapproblemen, depressie en ADHD veroorzaken.

Neurofeedback maakt deze balans weer goed zonder medicijnen. Cliënten leren hun hersenen te verbeteren. Dit helpt de problemen te verminderen of weg te gaan.

Neurofeedback voor hersenaandoeningen

Neurofeedback is goed voor veel hersenaandoeningen. Het helpt met burn-out, slaapproblemen, depressie en ADHD/ADD. De resultaten blijven lang, omdat de hersenen het ’trucje’ niet vergeten.

“Neurofeedback traint de hersenen om gezonde patronen te ontwikkelen en te behouden, zonder de noodzaak van medicatie.”

Neurofeedback verbetert hoe de hersenen met elkaar praten. Dit maakt het makkelijker voor mensen om met hun problemen om te gaan. Veel mensen kunnen zo hun hersengerelateerde aandoeningen beter aan.

Hoe werkt neurofeedback therapie?

Neurofeedback is een unieke behandelmethode. Het traint de hersengolven op een gerichte manier. Dit gebeurt door visuele en auditieve feedback tijdens het kijken van een film of DVD.

De neurofeedback therapie helpt bij het herstellen van een onevenwichtige balans in de hersengolven. Dit kan helpen bij problemen zoals burn-out, slaapproblemen, depressie en ADHD/ADD.

Tijdens de sessies krijgt de cliënt visuele feedback en auditieve feedback. Deze feedback weerspiegelt de real-time hersenactiviteit. Zo leert het brein zichzelf te reguleren.

“Neurofeedback is een bewezen effectieve behandeling waarbij 95% van onze cliënten verbetering ervaart.”

De neurofeedback therapie is een goede aanvulling op traditionele behandelmethoden. Het werkt zonder medicatie. Gemiddeld nodig zijn er 28 sessies om verbetering te zien.

Onze werkwijze met neurofeedback

Bij de Breinkliniek gebruiken we de nieuwste neurofeedback methode, de sw-LORETA Z Score. We gebruiken een EEG-kapje met 19 sensoren. Dit helpt ons om 4D in het brein te trainen. Cliënten zien al snel goede resultaten met 50% minder sessies.

Geavanceerde hersentraining

De sw-LORETA Z Score methode is een van de nieuwste technieken. Het maakt gebruik van een volledig EEG-kapje met 19 sensoren. Dit geeft ons een gedetailleerd beeld van de hersenactiviteit.

Met deze informatie kunnen we gericht werken aan de hersengolven. Dit helpt om de balans in de hersenen te herstellen.

  • Intensievere training door gebruik van volledig EEG-kapje
  • Diepgaande analyse en feedback met sw-LORETA Z Score methode
  • Snellere resultaten door effectievere en gerichte aanpak

Onze cliënten zien sneller resultaten dankzij deze aanpak. We trainen de hersenen efficiënter. Dit helpt klachten sneller te verminderen zonder medicatie.

Andere vormen van neurofeedback

Naast de sw-LORETA Z Score methode die wij gebruiken, zijn er ook andere neurofeedback methoden in Nederland. De meest voorkomende is de Zengar of neuroptimal methode. Deze methoden geven een standaardbehandeling zonder voormeting.

Er zijn ook praktijken die werken met een voormeting. Ze trainen vervolgens met slechts 2 of 4 losse sensoren. Dit heet oppervlakte training. Deze methoden zijn minder effectief dan de sw-LORETA Z Score techniek die wij gebruiken.

Neurofeedback Methode Beschrijving Effectiviteit
sw-LORETA Z Score Volledige EEG-kapje met 19 sensoren voor grondige training Zeer effectief
Zengar/Neuroptimal Standaardbehandeling zonder voormeting Minder effectief
Oppervlakte Training Voormeting maar training met slechts 2-4 sensoren Minst effectief

De juiste neurofeedback methode kiezen is erg belangrijk. Het zorgt voor de beste resultaten. Wij gebruiken de meest geavanceerde technieken voor onze cliënten.

Waar op letten bij het zoeken naar een neurofeedback praktijk?

Als u zoekt naar een neurofeedback praktijk, zijn er belangrijke punten. Een EEG voormeting is nodig om de balans in uw hersengolven te begrijpen. Ook is het slim om te weten hoeveel behandelingen u nodig heeft.

De expertise van de therapeuten is ook erg belangrijk. Zij moeten goed opgeleid zijn en ervaring hebben. Een gratis intake kan helpen om de praktijk beter te begrijpen.

Aandachtspunten bij het zoeken naar een neurofeedback praktijk
  1. EEG voormeting
  2. Aantal benodigde behandelingen
  3. Expertise therapeuten
  4. Gratis intake

“Een goede neurofeedback praktijk biedt u de juiste begeleiding voor een effectieve en duurzame behandeling.”

Voor wie is neurofeedback geschikt?

Neurofeedback helpt zowel kinderen als volwassenen. De resultaten blijven permanent omdat de hersenen het ’trucje’ niet vergeten.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld baat hebben bij ADHD, slaapproblemen of autisme. Volwassenen profiteren van minder stress, burn-out, depressie of angst.

De therapie maakt de hersenen zelfstandig. Ze vinden hun eigen balans. Dit helpt klachten langdurig te verminderen.

Neurofeedback is anders dan andere behandelingen. De resultaten blijven op de lange termijn. Dit is een groot voordeel.

“Neurofeedback is een therapievorm die breed inzetbaar is voor zowel kinderen als volwassenen. De behaalde resultaten zijn blijvend, omdat de hersenen het ’trucje’ eenmaal geleerd hebben.”

Neurofeedback helpt kinderen en volwassenen om beter te worden. Het is een veelzijdige therapie voor verschillende problemen.

Voordelen van neurofeedback therapie

Neurofeedback heeft veel voordelen vergeleken met andere behandelingen. Het richt zich niet alleen op de symptomen, maar ook op de oorzaak.

De cliënt leert zelf zijn hersenactiviteit te trainen. Dit gebeurt zonder dat er iets in het lichaam wordt ingebracht. Zo blijven de resultaten van de therapie lang bestaan. Neurofeedback is ook veilig en pijnloos, wat cliënten prettig vindt.

  • Voordelen van neurofeedback:
  • Oorzaak van de klachten aanpakken, niet alleen symptomen bestrijden
  • Zelftraining van hersenactiviteit, zonder ingrepen in het lichaam
  • Blijvende resultaten, omdat de hersenen het ’trucje’ niet meer verleren
  • Veilige en pijnloze behandeling
  • Cliënten ervaren neurofeedback vaak als een leuke therapie
Voordeel Toelichting
Oorzaak aanpakken In tegenstelling tot symptoombestrijding, richt neurofeedback zich op het direct aanpakken van de onderliggende oorzaak.
Zelftraining Cliënten trainen zelf hun hersenactiviteit, zonder dat er iets in het lichaam wordt ingebracht.
Blijvende resultaten De resultaten van neurofeedback zijn blijvend, omdat de hersenen het ’trucje’ niet meer verleren.
Veilig en pijnloos De neurofeedback behandeling is veilig en pijnloos voor de cliënt.
Positieve ervaring Cliënten ervaren neurofeedback vaak als een leuke therapie.

Neurofeedback bij De Breinkliniek

Bij De Breinkliniek zijn we experts in neurofeedback therapie. Onze therapeuten helpen je vanaf het begin tot aan de eindcoaching. Ze werken aan het herstellen van de balans in je hersengolven zonder medicijnen.

De reis begint met een EEG om te zien hoe je hersenen nu zijn. Daarna volgen de neurofeedback sessies. We volgen je vooruitgang heel goed. Je krijgt ook veel coaching om alles zo goed mogelijk te laten werken.

  • Gespecialiseerd in neurofeedback bij De Breinkliniek
  • Deskundige therapeuten begeleiden het hele traject
  • Start met intake en EEG-meting om uitgangspositie te bepalen
  • Neurofeedback trainingen met continue monitoring en coaching

Onze methode helpt je hersenen langdurig te verbeteren. Zo blijf je lang profiteren van neurofeedback. Kies voor De Breinkliniek voor een sterke boost voor je hersenen.

Onze neurofeedback therapeuten

Bij de Breinkliniek werken ervaren neurofeedback therapeuten. Ze hebben een gedegen achtergrond. Hun opleidingen variëren van gezondheidswetenschappen tot klinische neuropsychologie.

Ze zijn ook intern opgeleid in de nieuwste technieken. Dit komt door samenwerking met experts uit het buitenland.

Onze therapeuten hebben een unieke kennis. Ze weten precies hoe ze de hersenactiviteit kunnen verbeteren. Zo behalen onze cliënten duurzame resultaten zonder medicatie.

Kernkwaliteiten neurofeedback therapeuten
  • Gedegen academische achtergrond
  • Interne opleiding in nieuwste neurofeedback technieken
  • Samenwerking met buitenlandse experts
  • Specialistische kennis en ervaring
  • Gecertificeerd en aangesloten bij relevante beroepsverenigingen

Onze therapeuten zijn geregistreerd bij beroepsverenigingen. Ze volgen de hoogste kwaliteitsstandaarden. Met hun kennis en betrokkenheid helpen ze onze cliënten hun klachten te verbeteren.

Behaalde resultaten met neurofeedback

Bij de Breinkliniek zijn we erg trots op de neurofeedback resultaten. 95% van onze cliënten voelen zich beter na de behandeling. Hun hersenen blijven zich aanpassen, waardoor ze zich steeds beter voelen.

Ons succes komt door een goede intake en nauwgezette monitoring. We passen de behandeling aan als dat nodig is. Zo haalt iedereen de beste resultaten uit.

Onze therapeuten gebruiken de nieuwste technieken. Dit zorgt voor blijvende verbeteringen.

“Dankzij neurofeedback ben ik eindelijk weer de meester over mijn eigen hoofd. Mijn slaappatroon is stabieler geworden en ik voel me veel frisser overdag.” – Karin, 42 jaar

De neurofeedback behandeling bij de Breinkliniek heeft veel voordelen. Cliënten merken het direct en profiteren ook op de lange termijn. Ze leren hun brein te trainen voor blijvende verbetering.

Neurofeedback in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Den Bosch

Onze neurofeedback praktijk is in Wamel, bij de grens van Gelderland en Brabant. Vanuit Nijmegen, Arnhem, Tiel en Den Bosch is het makkelijk om bij ons te komen.

De ligging is perfect voor cliënten uit deze steden. Ze kunnen makkelijk naar onze neurofeedback behandelingen. Onze ervaren therapeuten helpen u in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Den Bosch.

Heeft u problemen met stress, slaap, concentratie of andere hersenklachten? Onze therapie kan helpen. Neem contact met ons op voor meer info of om een afspraak te maken.

Stad Neurofeedback Praktijk Specialisatie
Nijmegen Brein Balans Stress, angst, ADHD
Arnhem Neuro Centrum Slaap, burn-out, depressie
Tiel De Hersenfabriek Leerproblemen, autisme, epilepsie
Den Bosch Brein Boost Cognitieve stoornissen, verslaving

Deze tabel toont neurofeedback locaties in de genoemde steden. Onze therapeuten helpen u met uw unieke behoeften. Zo haalt u de beste resultaten uit de behandeling.

“Dankzij de neurofeedback therapie bij De Breinkliniek ben ik eindelijk van mijn chronische stress en slapeloosheid af. De behandeling was efficiënt en de resultaten blijvend.” – Marloes, 42 jaar

Superkrachten voor je hoofd

Neurofeedback geeft je superkrachten voor je hoofd. Het helpt je hersenen in balans te brengen. Zo kun je mentale problemen zoals angst en stress beter aan.

Het boek “Superkrachten voor je hoofd” is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het heeft extra verhalen en grappen. Ook is er een hoofdstuk over cyberpesten.

De boeken zijn te vinden in boekhandels en online. Ze hebben een beoordeling van 4,8 uit 5. Lezers vinden ze erg leuk en leerzaam.

De boeken maken moeilijke problemen zoals boosheid en angst leuk. Ze helpen kinderen met stress en moeilijke momenten. Er zijn oefeningen en audio-opnames.

“Dit boek heeft mijn kind echt geholpen om beter met stress en angst om te gaan. Zeer aan te raden!”

Met 154 pagina’s is het boek erg uitgebreid. Wouter de Jong, de hoofdauteur, heeft zijn kennis goed gebruikt.

NeuroField therapie

NeuroField is een nieuwe manier om klachten te behandelen. Het gebruikt elektromagnetische stimulatie. Dit gebeurt in Nederland bij Brainbalance.nl en XS2BRAIN.nl.

Deze therapie werkt met heel zwakke elektromagnetische pulsen. Ze zijn 10.000.000 keer zwakker dan bij rTMS apparaten. Deze pulsen helpen de hersenen en het zenuwstelsel beter te laten werken.

NeuroField is al veel getest. In de VS hebben 10 professionals het getest. Ze hebben ook meer dan 50 protocollen ontwikkeld voor verschillende klachten. Door deze therapie in Nederland in te voeren, hebben we minder neurofeedback trainingen nodig.

NeuroField is niet voor iedereen. Je moet een professionele licentie hebben om het te gebruiken. Maar het is wel veilig en werkt goed, zoals de FDA 510K registratie laat zien.

“NeuroField combineert de kracht van laag-intensieve elektromagnetische stimulatie met de voordelen van neurofeedback voor een optimaal behandelresultaat.”

Wat is EEG-biofeedback?

EEG-biofeedback, ook wel neurofeedback genoemd, meet de elektrische activiteit in de hersenen. Het geeft mensen feedback in real-time. Zo kunnen ze hun hersenactiviteit zelf verbeteren. Dit maakt EEG-biofeedback een goede methode tegen mentale en neurologische problemen.

In een studie met 14 gestreste moeders van kinderen met ADHD, PDD-NOS, autisme en andere problemen, konden ze hun hartcoherentie snel verhogen. Ze deden dit door een ademhalingstechniek en biofeedback. Maar dit effect duurde maar twee weken zonder meer training.

Na training met huiswerk, bleef de verbetering in hartcoherentie langer bestaan. Dit leidde tot grote verbeteringen op fysiologisch, fysiek, emotioneel en cognitief gebied. Dit bewijst dat de training effectief is voor het verminderen van stress.

Belangrijke Onderzoeksresultaten Waarden
Deelnemers 14 gestresseerde moeders
Verdubbeling hartcoherentie binnen 30 minuten
Duurzaamheid effect zonder training 2 weken
Duurzaamheid effect met training Langer dan 2 weken
Verbeteringen op gebied van Fysiologisch, fysiek, emotioneel, cognitief

De resultaten laten zien dat hartcoherentietechnieken veel kunnen helpen bij stressreductie. EEG-biofeedback is een veelbelovende therapie. Het helpt de hersenen zichzelf te reguleren, zonder medicatie.

Conclusie

Neurofeedback geeft je superkrachten voor je hoofd. Het brengt de hersenactiviteit in balans op een natuurlijke manier. Dit helpt bij het aanpakken van mentale klachten zoals angst en stress zonder medicijnen.

Door de hersenen te trainen, blijven de resultaten lang duren. Neurofeedback is erg nuttig voor de mentale gezondheid van kinderen en volwassenen.

Het boek “Superkrachten voor je hoofd – neurofeedback en angst” is erg leuk en leerzaam. Het heeft een hoge beoordeling van 4,8 uit 5 sterren. Het is een goede gids voor kinderen en ouders om meer te leren over hersenactiviteit.

Neurofeedback helpt bij concentratieproblemen, slaapstoornissen en emotionele uitdagingen. Met de juiste begeleiding en oefening, verbeter je mentale veerkracht en breinkracht. Dit maakt het makkelijker om met de dagelijkse uitdagingen om te gaan.

FAQ

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback is een manier om de hersenen te trainen. Het helpt bij het verminderen van stress en burn-out. Het brein leert door feedback hoe het beter kan werken.

Hoe werkt neurofeedback therapie?

Bij neurofeedback train je je hersenen door visuele en auditieve feedback. Dit helpt om de hersengolven in balans te brengen. Zo worden de oorzaken van klachten aangepakt.

Wat is de werkwijze van De Breinkliniek met neurofeedback?

De Breinkliniek gebruikt de sw-LORETA Z Score methode. Dit is een nieuwste en effectieve techniek. Met een volledig EEG-kapje trainen we de hersenen intensief.

Wat zijn andere vormen van neurofeedback?

Er zijn verschillende neurofeedback methoden in Nederland. De meest voorkomende is de Zengar of neuroptimal methode. Maar onze sw-LORETA Z Score methode is de meest effectieve.

Waar moet ik op letten bij het zoeken naar een neurofeedback praktijk?

Let op een EEG voormeting en informeer naar de behandelingen en de ervaring van de therapeuten. Een gratis intake kan ook helpen.

Voor wie is neurofeedback geschikt?

Neurofeedback helpt kinderen en volwassenen met diverse klachten. Het brein leert om zelf de juiste balans te vinden. Dit maakt neurofeedback een goede keuze voor veel mensen.

Wat zijn de voordelen van neurofeedback therapie?

Neurofeedback is beter dan symptoombestrijding omdat het de oorzaak aanpakt. Het is veilig, pijnloos en blijvend effectief. Cliënten vinden het vaak leuk.

Wat zijn de specialismen van De Breinkliniek op het gebied van neurofeedback?

De Breinkliniek is gespecialiseerd in neurofeedback. We begeleiden cliënten vanaf de intake tot en met de monitoring. Onze therapeuten volgen de vooruitgang nauwgezet.

Wat voor achtergrond hebben de neurofeedback therapeuten van De Breinkliniek?

Onze therapeuten hebben een brede achtergrond, van gezondheidswetenschappen tot neuropsychologie. Ze zijn opgeleid in de nieuwste neurofeedback technieken.

Wat zijn de resultaten van neurofeedback bij De Breinkliniek?

95% van onze cliënten behaalt resultaat met neurofeedback. Na de behandeling blijven de hersenen zich aanpassen. Dit resulteert in blijvende verbetering.

Waar is De Breinkliniek gevestigd?

Onze praktijk is in Wamel, dichtbij Nijmegen, Arnhem, Tiel, Den Bosch en Oss.

Wat zijn de superkrachten van neurofeedback?

Neurofeedback geeft je superkrachten voor je hoofd. Het helpt bij het aanpakken van mentale klachten zoals angst en stress. Zo krijg je meer controle over je hersenen.

Wat is NeuroField therapie?

NeuroField is een therapievorm met elektromagnetische stimulatie. Het wordt aangeboden door Brainbalance.nl en XS2BRAIN.nl. Het kan zelfstandig of samen met neurofeedback worden gebruikt.

Wat is EEG-biofeedback?

EEG-biofeedback, of neurofeedback, meet de hersenactiviteit en helpt het te verbeteren. Het is effectief tegen diverse mentale en neurologische aandoeningen.