Je bekijkt nu Neurofeedback Training: Verbeter uw Breinfunctie

Neurofeedback Training: Verbeter uw Breinfunctie

Neurofeedback helpt bij psychische, neurologische en neurobiologische klachten. Het prijst gewenste hersenactiviteit. Het is veilig, en bijna iedereen ziet langdurige positieve effecten zonder bijwerkingen.

Ongeveer 75% van de mensen voelt een sterke verlichting. Hun hersenen voelen als nieuw door training. Dit kan op de praktijk of thuis gedaan worden.

Belangrijkste inzichten

  • Neurofeedback is een effectieve methode om psychische, neurologische en neurobiologische klachten te verlichten
  • Gemiddeld zien experts 75% verlichting van de klachten bij mensen die neurofeedback ondergaan
  • Neurofeedback training kan zowel op de praktijk als thuis worden toegepast
  • Neurofeedback is een veilige methode zonder bijwerkingen met langdurige positieve effecten
  • De hersenen worden bij neurofeedback als het ware gereset en in de goede stand getraind

Wat is Neurofeedback Training?

Neurofeedback is een moderne therapie die werkt met onze hersenen. Het helpt onze hersenen om de juiste activiteit te laten zien. Dit gebeurt door de hersenen te belonen als ze de juiste signalen sturen.

De training zorgt ervoor dat ons brein zichzelf beter kan controleren. Dit kan helpen bij veel klachten, zoals problemen met slapen, depressie, ADHD en migraine. Het is ook veilig en de effecten blijven vaak lang na de training merkbaar.

Veel mensen kennen neurofeedback als een effectieve behandeling. Het wordt steeds populairder in de gezondheidszorg.

“Neurofeedback is een veilige en effectieve behandelmethode zonder bijwerkingen, met langdurige effecten.

Tijdens de training met neurofeedback meten we de hersengolven. Deze metingen laten we direct aan de persoon zien. Zo leren onze hersenen om beter te functioneren. Dit zorgt uiteindelijk voor minder klachten op de lange termijn.

Voordelen van Neurofeedback Training

Neurofeedback therapie heeft veel voordelen. Bij 75% van de mensen verbeteren de klachten duidelijk. De hersenen leren de juiste activiteit weer aan te maken. Dit zorgt voor een blijvende verlichting, zonder bijwerkingen. Het is een veilige en pijnloze therapie.

En het mooie is: het focust op de oorzaak van de problemen, niet alleen de symptomen. Dit in tegenstelling tot veel medicijnen.

Uit onderzoek blijkt dat neurofeedback werkt voor aandacht en slaapproblemen. Het is geen medicijn en makkelijk toe te passen. Dit gebeurt vaak naast andere therapieën. Zo verbetert het de concentratie en prestaties.

Neurofeedback wil de hersenen beter laten werken, sneller dan met alleen medicijnen. Het helpt soms zelfs om te stoppen met medicatie gericht op de hersenen. Het wordt in veel sectoren gebruikt, van gezondheidszorg tot sport.

De voordelen van neurofeedbacktraining zijn duidelijk. Het biedt een alternatief of aanvulling op medicatie. De therapie is niet ingrijpend en de resultaten blijven lang. Het heeft weinig tot geen bijwerkingen, hooguit wat vermoeidheid soms. En je hebt geen doorverwijzing of diagnose nodig om te beginnen.

“Moderne beeldvormende technieken zoals EEG helpen bij het begrijpen van de relatie tussen hersenen en gedrag en stellen ons in staat behandelingen op basis hiervan toe te passen.”

Neurofeedback Training: Op de Praktijk vs. Thuis

Bij Brainmed kunt u kiezen waar u neurofeedback training volgt: in het centrum of thuis. Elke keuze wordt aangepast aan uw persoonlijke QEEG-meting, dus u krijgt maatwerk.

Neurofeedback Training op de Praktijk

In onze centra gebruiken we 19 elektroden voor een volledige hersenanalyse. Dit stabiele systeem zorgt voor een specifiek trainingsplan. Onze experts bieden ook begeleiding en coaching tijdens de sessies.

Neurofeedback Training Thuis

Traint u liever thuis? Bij Brainmed is dat ook mogelijk, met slechts 1 elektrode maar zoveel als u wilt voor een vast bedrag per maand. U bepaalt zelf wanneer u traint en waar, wat velen als positief ervaren.

Neurofeedback Training op de Praktijk Neurofeedback Training Thuis
Uitgebreide analyse met 19 elektroden Training met 1 elektrode
Coaching en psychologische begeleiding Onbeperkt trainen tegen vast maandelijks tarief
Maatwerk behandeling Maatwerk behandeling

Of u nu neurofeedbacktraining praktijk of neurofeedbacktraining thuis kiest, een persoonlijke benadering staat voorop. Het draait om uw unieke QEEG-meting. Op die manier streven we naar het beste resultaat van de training voor u.

Hoe werkt Neurofeedback Training?

Neurofeedbacktraining richt zich op het verbeteren van hersenactiviteit en het verminderen van klachten. Tijdens de training meten elektroden op het hoofd continu de hersenen. Als de hersenen de juiste activiteit laten zien, krijgen ze daarvoor een beloning. Dit kan bijvoorbeeld een video of een spelletje zijn.

Dit principe van neurofeedbacktraining helpt de hersenen de goede frequenties vaker te maken. Zo leren ze zichzelf beter te reguleren. Dit kan helpen de klachten op termijn te verbeteren.

Deze techniek wordt gebruikt bij aandoeningen als burn-out, slaapproblemen, depressie en ADHD/ADD. Het is een non-invasieve behandeling die veel mensen als plezierig ervaren.

Statistieken over Neurofeedbacktraining Waarde
Aantal behandelingen nodig voor resultaat 30 tot 40 behandelingen
Succes percentage bij Breinkliniek 95%
Effectiviteit Z Score methode 50% minder sessies voor beter resultaat

Met neurofeedback worden de hersengolven getraind om de klachten direct te verminderen. Dit is effectief bij veel aandoeningen, waaronder ADHD en depressie.

“Neurofeedbacktraining resulteert in permanente veranderingen, omdat de hersenen het geleerde trucje niet meer afleren.”

Na vele sessies neurofeedback kan het brein beter binnen de juiste waarden blijven. Hierdoor blijven de positieve gevolgen lang bestaan.

Voorbeelden van Neurofeedback Trainingen

Neurofeedback helpt bij veel klachten zoals psychische, neurologische, en neurobiologische problemen. De therapie focust op het beter maken van de hersenactiviteit. Dit helpt de echte reden van de klachten aan te pakken. Zo kunnen de problemen minder worden of helemaal verdwijnen.

Neurofeedback werkt goed bij verschillende aandoeningen. Men denkt vooral aan:

  • Slaapproblemen
  • Depressie
  • Migraine
  • Dwangstoornissen
  • Epilepsie
  • Chronische vermoeidheid
  • Stress
  • Prestatieverbetering

Veel onderzoek toont aan dat neurofeedback echt hulp kan bieden. Door de hersenactiviteit te verbeteren, pakken we de bron van de klachten. Dit kan symptomen sterk verminderen.

“Ongeveer 80% van de Nederlanders maakt minstens één traumatische ervaring mee in hun leven. Neurofeedback is behulpzaam bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen en het behandelen van symptomen van PTSS.

De plannen voor behandeling zijn precies. Ze worden gemaakt op basis van metingen van de hersenactiviteit van de cliënt. Zo past de neurofeedback perfect bij wat de cliënt nodig heeft. Dit zorgt voor oplossingen die echt werken voor veel verschillende aandoeningen.

Met neurofeedbacktraining leren mensen hun hersenen beter te laten werken. Dit heeft effect op veel klachten, van psychisch tot neurologisch. Mensen voelen zich beter en de klachten verminderen of verdwijnen zelfs.

De Procedure van Neurofeedback Training

Het start allemaal met een intake, inclusief een QEEG-scan. Dit is een hersenscan die laat zien hoe uniek jouw hersenactiviteit is. Na de scan bespreekt de specialist de resultaten. Dit is om te kijken of neurofeedback goed bij de cliënt past.

Als neurofeedback nuttig lijkt, maken ze een behandelplan op maat. Dit plan is gebaseerd op wat ze uit de scan hebben geleerd. Het houdt ook rekening met wat de cliënt wil verbeteren. Nu kan de effectieve stappen neurofeedbacktraining beginnen.

  1. Intake en QEEG-analyse
  2. Mondelinge uitslag en beoordeling geschiktheid
  3. Opstellen persoonlijk behandelplan
  4. Start van de neurofeedbacktraining

“Het neurofeedbacktraject begint met een grondige analyse van de hersenfunctie, zodat we precies weten waar we aan moeten werken.”

De neurofeedbacktraining helpt je hersenactiviteit te trainen. Dit gebeurt door begeleiding in stappen. Zo kan de cliënt langzaam leren zijn of haar hersenen te beheersen. Uiteindelijk verbeteren hierdoor de klachten op een blijvende manier.

Wat Doet U Tijdens een Neurofeedback Training?

Tijdens een neurofeedbacktraining zitten mensen in een stoel. Ze kijken naar een video of spelen een spel. Ze zitten achter een scherm en dragen elektroden op hun hoofd.

De elektroden meten de hersengolven. Als de hersengolven de juiste activiteit laten zien, krijgen ze beloning. Dit kan bijvoorbeeld verandering van beeld of geluid zijn.

Een sessie duurt meestal 45 minuten. Elke keer voor de training vult een persoon vragenlijsten in. En er wordt een QEEG-meting gedaan om de hersenactiviteit te bekijken.

Die metingen helpen bij het opstellen van een plan. Dit plan past bij de persoon die een training krijgt.

De cliënt hoort continue hoe het gaat. Na elke sessie kijken ze naar het resultaat. Aan het einde verbeteren ze waar nodig.

Meestal zien mensen al na vijf sessies een lichte vooruitgang. Na ongeveer 15 sessies is de therapie voor de meeste mensen klaar.

Neurofeedback is goed voor ADHD, autisme en HSP. Het helpt de hersenen zich beter aan te passen, en de resultaten blijven. Het is een goed alternatief voor medicijnen en praten met een therapeut.

Neurofeedback Training: Het Leerproces

Het leerproces bij neurofeedbacktraining lijkt op het leren fietsen. Het kost in het begin veel oefening. Je moet oefenen totdat je hersenen de goede activiteit vinden. Als je dat eenmaal weet, vergeet je het niet snel. Je leert zonder dat je precies weet wat je doet. Maar je voelt wel dat het beter gaat en je klachten minder zijn.

Bij neurofeedback krijgt je brein steeds terugkoppeling over wat het doet. Door deze feedback leert het langzaam de goede patronen. Het is net als bij fietsen. In het begin is oefenen nodig. Maar door te blijven trainen, wordt het vanzelf gemakkelijker.

75% van de mensen vindt dat hun klachten minder worden door neurofeedback. Net zoals fietsen, vergeet je eenmaal geleerde vaardigheden niet snel.

Bij de leerproces neurofeedbacktraining zie je dezelfde succesfactoren als bij het vergelijking neurofeedbacktraining met fietsen. Doorzetten en vaak oefenen leiden tot de beste resultaten. Dit proces is onbewust, maar werkt wel heel goed. Je hersenen leren stap voor stap de juiste patronen. En dit maakt echt verschil in hoe je je voelt.

Waarom Kiezen voor Neurofeedback Training?

Neurofeedback is een effectieve behandelmethode voor veel mensen. Bij 75% van hen verlicht het psychische en neurobiologische klachten. Het mooie is, het heeft geen bijwerkingen. Het is veilig en pijnloos. Ook pakt het de oorzaak van de klachten aan, niet alleen de symptomen.

Het traint je hersenen om zichzelf beter te regelen. Zo verbeteren je klachten voor een langere tijd. Dit maakt neurofeedback een goed alternatief voor therapie en medicijnen. De focus ligt op betere zelfregulatie van je zenuwstelsel.

  • Gemiddeld effectief bij 75% van de cliënten
  • Veilig, pijnloos en zonder bijwerkingen
  • Langdurige, duurzame effecten
  • Gericht op het trainen van zelfregulatie in de hersenen
  • Alternatief voor praattherapie en medicatie

Steeds meer mensen kiezen voor neurofeedback in Nederland. De focus ligt hier op professionele zorg met specifieke behandelplannen. Dit maakt neurofeedback een veelbelovende oplossing voor psychische en neurologische problemen.

Hoe werkt neurofeedback? Het centrale zenuwstelsel en speciale software werken samen. Dit traint je hersenen op een natuurlijke manier. Zo verbetert de hersenactiviteit en verminderen klachten blijvend. En dit alles zonder medicijnen of veel therapiesessies.

Waarom Brainmed voor uw Neurofeedback Training?

Bij Brainmed zetten we in op kwaliteit met persoonlijke aandacht. U wordt behandeld door een topneuropsycholoog. Dit is anders dan bij algemene aanbieders. Zij missen vaak de specifieke training die nodig is.

Brainmed maakt gebruik van de beste technologieën. Zoals QEEG-metingen en neurofeedbacktechnieken. Dit zorgt ervoor dat uw training perfect past bij wat u precies nodig heeft.

Geen wachtlijsten bij Brainmed. Dit betekent dat u direct kunt beginnen. Dit is belangrijk voor de snelle en goede voortgang van uw behandeling. Verder ziet u altijd dezelfde behandelaar, wat zorgt voor een persoonlijke aanpak.

Bij Brainmed helpen we u ook met het afbouwen van medicatie. Dit is heel waardevol. Want neurofeedback kan op de lange termijn symptomen verminderen. Dit gebeurt zonder de gebruikelijke bijwerkingen van medicijnen.

Zie hier de unieke voordelen van Brainmed. Wij combineren ervaring, de beste technieken, persoonlijke zorg en medische hulp. Dit alles maakt Brainmed de beste keuze voor neurofeedbacktraining.

neurofeedback training

Neurofeedbacktraining helpt om de hersenen beter te laten werken door ze te trainen. Dit gebeurt door feedback en beloning. Het kan helpen bij veel problemen, zoals ADHD en slaapproblemen.

Neurofeedbacktraining werkt als een soort beloningssysteem voor de hersenen. Goede activiteit wordt beloond, waardoor dit vaker gebeurt. Dit verbetert symptomen zonder de nadelen van medicijnen.

Een neurofeedbackbehandeling begint vaak met een speciale hersenscan, een QEEG. Op basis daarvan wordt een persoonlijk plan gemaakt. Zo is de behandeling echt op maat voor iedereen.

  1. Deze training werkt goed bij verschillende klachten, zoals ADHD en PTSS.
  2. Je kunt het combineren met andere therapieën voor een beter effect.
  3. Sommige zorgverzekeringen vergoeden de kosten van neurofeedback.

Mensen met veel ervaring en de nieuwste technologie gebruiken neurofeedbacktraining. Het is een veilige manier om klachten te verminderen. Iedereen kan makkelijk meedoen en ervan profiteren.

Kies een Betrouwbare Neurofeedback Praktijk

Het kiezen van de juiste neurofeedbackpraktijk vraagt om selectief te zijn. Men moet opletten of de specialist een gekwalificeerde neuropsycholoog is. Dit is belangrijk voor een deskundige behandeling van de hersenen.

Een goede praktijk deelt realistische doelstellingen. Deze doelen komen overeen met wat wetenschappelijk realistisch wordt geacht. Het is beter geen hoge, onrealistische beloften te krijgen. Daarnaast is neurofeedback effectiever als het onderdeel is van een bredere behandeling.

Criteria voor een Betrouwbare Neurofeedbackpraktijk

  • Behandeling door een gediplomeerde neuropsycholoog
  • Realistische succescijfers, volgens wetenschappelijk onderzoek
  • Neurofeedback als onderdeel van een bredere, integrale behandeling

Door de bovenstaande punten serieus te nemen, vind je de beste neurofeedbackpraktijk. Dit helpt om te voorkomen dat je bij onbetrouwbare aanbieders terechtkomt. Zij maken vaak loze beloften.

“Neurofeedback therapie is bewezen effectief bij verschillende klachten en diagnoses, en combinaties van deze klachten komen ook voor.”

Het is cruciaal om te kijken naar de kwalificaties van de therapeut en hun doelen. Zo ben je zeker van een betrouwbare praktijk die past bij jouw behoeften.

Conclusie

Neurofeedback is een nieuwe behandelmethode die veelbelovend is. Het kan helpen bij psychische en neurologische klachten. Door rechtstreeks de hersenen te trainen, pak je de oorzaak van de klachten aan. Dit maakt het anders dan praattherapie of medicijnen.

Ongeveer 75% van de mensen ziet minder klachten, zonder bijwerkingen. Dit toont aan dat neurofeedback veilig en effectief is. Het is een goed alternatief voor de traditionele behandelingen.

Na zes maanden training zie je bij neurofeedback verbetering. Deze verbetering blijft ook na twee jaar nog merkbaar. Men kan zelfs minder medicijnen gaan gebruiken.

Neurofeedback verbetert de kwaliteit van leven. Het helpt met een betere stemming, meer concentratie, hoger energieniveau en slaapkwaliteit. Dit maakt de therapie uniek en voordelig.

Neurofeedback is nog niet volledig bewezen voor ADHD bij kinderen. Maar het heeft goede resultaten bij volwassenen en andere problemen. Dit zijn bijvoorbeeld burn-out, slaapproblemen en depressie.

Met de juiste begeleiding is neurofeedback erg waardevol. Het is een aanvulling voor veel psychische en neurologische klachten. Een ervaren neuropsycholoog kan hierbij helpen.

FAQ

Wat is neurofeedback training?

Neurofeedback traint je hersenen om klachten te verminderen. Dit verbetert psychische en neurologische symptomen. Het is veilig, zonder bijwerkingen, en de effecten blijven lang.

Wat zijn de voordelen van neurofeedback training?

Bij 75% van de mensen verminderen de klachten sterk door neurofeedback. Het helpt de hersenen om beter te functioneren.

Waar kan ik neurofeedback training volgen?

Brainmed geeft zowel in de kliniek als thuis neurofeedback. In de kliniek gebruiken ze 19 elektroden. Thuis kan je onbeperkt trainen met 1 elektrode voor een vast maandelijks bedrag.

Hoe werkt neurofeedback training?

Je zit achter een scherm en oefent met video’s of games. Je hersenen worden beloond voor de juiste activiteit.

Voor welke klachten kan neurofeedback training worden ingezet?

Neurofeedback werkt goed bij veel klachten, waaronder slaapstoornissen, depressie, en migraine. Het helpt ook bij stress en om beter te presteren.

Wat is de procedure voor neurofeedback training?

Het proces start met een intake en een QEEG-meting. Deze metingen dienen om te zien of neurofeedback geschikt voor je is.

Waarom zou ik kiezen voor neurofeedback training?

Neurofeedback heeft veel voordelen. Het is effectief, veilig en heeft blijvend effect. Dit in tegenstelling tot veel andere behandelvormen.

Waarom zou ik voor Brainmed kiezen voor mijn neurofeedback training?

Bij Brainmed behandelt een ervaren neuropsycholoog je direct. Er is geen wachttijd en je hebt een eigen behandelaar. Verder maakt Brainmed gebruik van geavanceerde QEEG-metingen.Ze bieden ook hulp bij het afbouwen van medicijnen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een neurofeedback praktijk?

Kies voor een praktijk met een gecertificeerde neuropsycholoog. Die duidelijke successen boekt. En die neurofeedback als onderdeel van een bredere behandeling ziet.