Je bekijkt nu ADHD onder controle met Neurofeedback bij NewMind

ADHD onder controle met Neurofeedback bij NewMind

ADHD is een aandoening die voor problemen zorgt bij concentratie, impulsiviteit en hyperactiviteit. Neurofeedback is een effectieve behandeling die steeds meer mensen helpt. Bij NewMind Centers in Arnhem kun je deze behandeling volgen. Het is een natuurlijk alternatief voor medicijnen en gedragstherapie. Met EEG-technologie wordt de hersenactiviteit van patiënten in de gaten gehouden en gestuurd. Dit verbetert de kwaliteit van leven voor zowel kinderen als volwassenen met ADHD.

Belangrijkste aandachtspunten:

  • ADHD kan effectief worden behandeld met neurofeedback
  • NewMind Centers biedt gespecialiseerde neurofeedback therapie in Arnhem
  • Neurofeedback is een niet-invasieve en natuurlijke behandeling
  • EEG-technologie wordt gebruikt om de hersenactiviteit te reguleren
  • Verbetering van concentratie, vermindering van impulsiviteit en hyperactiviteit

Wat is ADHD en Hoe Uit Het Zich?

ADHD betekent Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een aandoening van de hersenen. Dit leidt tot problemen met aandacht en concentratie, en tot druk gedrag. Ongeveer 3 op de 100 mensen in Nederland heeft ADHD of ADD.

Kinderen en volwassenen met ADHD hebben moeite om stil te zitten. Ze zijn snel afgeleid en kunnen niet goed focussen. Dit kan problemen veroorzaken op school, werk en in vriendschappen.

ADHD bij kinderen

Bij kinderen is ADHD meestal duidelijk voor ze zeven zijn. Ze vinden het moeilijk om lang ergens op te concentreren. Vaak zijn ze heel beweeglijk. Ook handelen ze zonder goed na te denken.

Deze kinderen kunnen slecht presteren op school. Ook het maken van vrienden kan moeilijk voor ze zijn. Dit komt door hun drukke en onbezonnen gedrag.

ADHD bij volwassenen

ADHD gaat niet over als je volwassen wordt. Voor volwassenen kan het leiden tot problemen met planning en organisatie. Zo kunnen ze moeite hebben taken af te maken.

Impulsiviteit kan ook in het volwassen leven moeilijkheden geven. Het kan lastig zijn om sociale situaties goed in te schatten en daar gepast op te reageren.

De Voornaamste Symptomen van ADHD bij Kinderen en Volwassenen

ADHD betekent Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een aandoening met verschillende symptomen. Deze symptomen komen voor bij zowel kinderen als volwassenen. Ze beïnvloeden het dagelijks leven, de school en het werk.

Focus op Concentratieproblemen

Veel voorkomende tekenen van ADHD zijn concentratieproblemen. Iemand met ADHD kan zich niet goed focussen. Ze worden snel afgeleid en vinden het lastig hun werk te organiseren. Dit kan problemen geven op school of op het werk. Het leren en werken kan moeilijker zijn.

Andere tekenen van ADHD zijn moeite met luisteren, dingen vergeten en het plannen van taken.

Impulsiviteit en Hyperactiviteit in het Dagelijks Leven

Een ander belangrijk symptoom is impulsiviteit. Mensen met ADHD nemen snel en ondoordacht beslissingen. Ze vinden het vaak lastig om dingen af te maken en kunnen chaotisch zijn. Dit gedrag zie je in veel verschillende situaties.

Dan is er nog hyperactiviteit, vooral bij volwassenen. Zij zijn vaak rusteloos, kunnen niet lang stilzitten en praten veel. Deze drukte maakt het dagelijks leven moeilijker voor mensen met ADHD.

Mensen met ADHD kunnen ook andere symptomen hebben. Denk aan problemen met inschatten van tijd, plannen en slaapproblemen. Het is essentieel om al deze symptomen te kennen om een goede diagnose en behandeling te vinden.

ADHD Diagnose: Het Proces en Belang van Vroegtijdige Herkenning

De diagnose van ADHD is heel belangrijk. Het helpt om de juiste hulp te geven aan mensen met deze aandoening. Als ADHD-symptomen vroeg worden gezien, kunnen ze minder schade aanrichten. Zo kan snel een effectief behandelplan opgesteld worden.

Het vaststellen van ADHD gebeurt door gesprekken, observaties, invullen van formulieren en psychologische tests. Dit zorgt ervoor dat artsen en specialisten volledig begrijpen hoe ADHD het leven beïnvloedt. Ook helpt het bij het vinden van de oorzaken.

Onderdeel Evaluatieproces Toelichting
Intakegesprek Gesprek met ouders, leerkrachten of de persoon zelf. Het doel is om de ADHD-symptomen en hun gevolgen te bekijken.
Observaties Het gedrag wordt bekeken in verschillende situaties, zoals thuis of op school.
Vragenlijsten Er worden testen afgenomen die laten zien welke ADHD-kenmerken er zijn en hoe ernstig ze zijn.
Psychologische tests Speciale testen om aandacht en geheugen te meten.

Een goede ADHD-diagnose is cruciaal. Het zorgt ervoor dat het juiste behandelplan gemaakt kan worden. Vroeg signaleren en behandelen kan de gevolgen van ADHD sterk verminderen.

ADHD Medicatie Versus Neurofeedback: Voor- en Nadelen

ADHD kan worden behandeld met medicatie of neurofeedback. Elke methode heeft positieve en negatieve kanten. Medicatie werkt goed om de symptomen te verminderen maar heeft mogelijke bijwerkingen zoals slapeloosheid en minder eetlust. Ook kan het groeivertraging veroorzaken bij kinderen. Deze bijwerkingen zijn meestal alleen zolang je de medicijnen slikt.

Behandeling Effectiviteit Bijwerkingen Veiligheid Lange termijn effecten
ADHD Medicatie Kan symptomen effectief verminderen Slapeloosheid, verminderde eetlust, groeivertraging Over het algemeen veilig, maar risico op bijwerkingen Vaak tijdelijk, verdwijnen wanneer medicatie wordt gestopt
Neurofeedback Effectief bij het verbeteren van concentratie en impulsiviteit Geen bekende bijwerkingen Volledig veilig en niet-invasief Potentieel blijvende verbeteringen, zelfs na behandeling

Neurofeedback biedt een natuurlijk ADHD-behandelingsalternatief. Het heeft geen bijwerkingen. De effecten kunnen lang aanhouden, ook na de behandeling.

Neurofeedback bij ADHD en ADD

Wat is ADHD en ADD?

ADHD en ADD zijn aandoeningen die het moeilijk maken om op te letten. Ze zorgen voor veel beweging of juist weinig aandacht zonder onrust.

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback helpt door te kijken naar de hersenactiviteit. Met speciale technologie meten we de hersenen. De feedback hierop leert de hersenen om beter te werken.

Voordelen van neurofeedback bij ADHD en ADD

Neurofeedback is een veilige manier om de klachten van ADHD en ADD te verbeteren. Het heeft geen bijwerkingen, in tegenstelling tot veel medicijnen. Na de therapie merken mensen vaak dat ze beter kunnen opletten en rustiger zijn.

Veel mensen met ADHD hebben bepaalde hersengolven die niet normaal zijn. Deze worden door neurofeedback weer in balans gebracht. Hierdoor verbeteren de klachten.

Mensen vinden neurofeedback vaak fijn om te doen. Het kan zelfs helpen om minder medicijnen te gebruiken, als de dokter dit goed vindt.

Neurofeedback behandeling bij ADHD en ADD

De NewMind Centers in Arnhem helpen met speciale neurofeedback therapieën. Deze zijn voor mensen met ADHD en ADD. We passen de behandelingen aan op wat jij nodig hebt.

De behandelingen gebruiken technologie om hersenactiviteit te meten. Zo krijg je persoonlijke tips terug.

Voordelen van neurofeedback behandeling bij ADHD en ADD

Onze behandeling werkt aan het verbeteren van concentratie. Het helpt ook om impulsiviteit te verminderen. Dit zonder medicijnen te gebruiken.

We kijken naar de oorzaken van de problemen. En we behandelen de symptomen echt goed.

Cliënten leren met neurofeedback hun hersenen beter te gebruiken. Daardoor kunnen ze zich beter concentreren. En ze leren beter omgaan met impulsen.

Neurofeedback is beter dan medicijnen op de lange termijn. Onze cliënten merken dat ze beter functioneren in hun dagelijks leven. Ze kunnen zich beter concentreren. En ze voelen zich meer in controle.

Andere behandelingsopties voor ADHD en ADD

Er zijn meer manieren om ADHD en ADD te behandelen. Naast neurofeedback helpt gedragstherapie. Bij gedragstherapie leren mensen met deze aandoeningen beter omgaan met hun symptomen.

Ze leren hoe ze hun concentratie kunnen verbeteren en impulsief gedrag kunnen verminderen. Dit draagt bij aan een beter leven.

Gedragstherapie

Gedragstherapie leert mensen met ADHD of ADD nieuwe vaardigheden. Ze leren om beter met hun aandoening om te gaan. Dit is erg nuttig op school en werk, en in het dagelijks leven.

Medicatie

Sommige mensen met ADHD gebruiken medicijnen zoals Ritalin. Deze medicijnen kunnen de symptomen helpen verminderen. Maar, ze kunnen ook bijwerkingen hebben.

De bijwerkingen van medicatie kunnen zijn:
– Moeite met slapen
– Minder zin in eten
– Trager groeien

De effecten van medicatie zijn niet blijvend. Ze stoppen wanneer men stopt met de medicijnen.

Het kiezen van de juiste behandeling is belangrijk. Het overleggen met een expert is cruciaal om de juiste keuze te maken.

Neurofeedback bij NewMind Centers in Arnhem

NewMind Centers in Arnhem helpt mensen die ADHD of ADD hebben met neurofeedback. We gebruiken EEG-technologie die de hersenactiviteit bekijkt en feedback geeft.

De neurofeedback therapie in Arnhem richt zich op het beter maken van de hersengolven. Dit helpt bij ADHD-symptomen zoals moeite met concentratie, impulsiviteit, en te veel bewegen. Het is voor zowel kinderen ouder dan 6 als volwassenen geschikt.

Naast ADHD, is neurofeedback goed voor angst en slaapproblemen. Bij NewMind Centers gebruiken we een persoonlijke aanpak en de nieuwste technologie. Zo krijg je zorg die echt bij jou past.

Voordelen van neurofeedback bij NewMind Centers Traditionele ADHD-behandeling
  • Slagingspercentage van ongeveer 75% voor ADHD-behandeling
  • Geen bijwerkingen zoals bij medicatie
  • Mogelijk blijvende effecten op lange termijn
  • Gepersonaliseerde aanpak op basis van individuele behoeften
  • Medicatie vaak tijdelijk effectief met bijwerkingen
  • Gedragstherapie vereist langdurige inspanning
  • Minder gepersonaliseerde aanpak

Wil je meer weten over neurofeedback bij NewMind Centers in Arnhem? Of een afspraak maken? Bel ons dan.

ADHD

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een aandoening die zorgt voor problemen bij concentreren, impulsief gedrag en hyperactief zijn. Deze moeilijkheden beïnvloeden het dagelijks leven van kinderen en volwassenen sterk.

In de Verenigde Staten gebruiken hulpverleners het DSM-handboek. Dit boek helpt bij het stellen van diagnoses, waaronder ADHD. Er zijn drie types ADHD: ADHD vooral onoplettend (vroeger ADD), ADHD vooral hyperactief-impulsief, en ADHD, gecombineerd. Dit laatste betekent dat beide soorten symptomen voorkomen.

In Nederland heeft één op de dertig mensen ADHD of ADD. ADHD wordt meestal vastgesteld voor het zevende levensjaar. Dit toont aan dat het vaak al op jonge leeftijd te herkennen is. Ongeveer een derde van de mensen met ADHD heeft familieleden met dezelfde aandoening. Dit wijst op een genetische factor.

ADHD kenmerkt zich door problemen met concentreren, hyperactiviteit en impulsiviteit. Uit een Nederlandse studie blijkt dat ongeveer 3,6% van de mensen onder de 18 jaar ADHD heeft. Bij jongens komt dit iets vaker voor dan bij meisjes. Bij volwassenen, tussen 18 en 75 jaar, is dit percentage 3,2%. Ook hier zien we dat mannen het iets vaker hebben dan vrouwen.

Leeftijdsgroep Prevalentie ADHD Mannen Vrouwen
Jonger dan 18 jaar 3,6% 4,3% 3,0%
18-75 jaar 3,2% 3,7% 2,7%

In Nederland laat het aantal mensen met ADHD zien hoe vaak deze aandoening voorkomt. Zowel kinderen als volwassenen kunnen ADHD krijgen.

Wetenschappelijke Basis van Neurofeedback

Neurofeedback is ontstaan uit onderzoek naar hersenactiviteit (met EEG-metingen). Studies laten zien dat dit kan helpen bij ADHD en ADD. Het vermindert symptomen.

Voor ADHD verbetert het de aandacht en concentratie. Dit komt door het verminderen van hyperactiviteit. Hierdoor kunnen patiënten beter stilzitten en wachten op hun beurt. Ook worden ze minder impulsief.

Na de behandeling zijn ze ook geduldiger en voelen ze zich rustiger en minder afgeleid. Ze luisteren beter, zijn makkelijker aan te spreken op hun gedrag en kalmeren sneller bij boosheid.

Ze krijgen zelfs een beter overzicht over hun omgeving en worden vaardiger in taken starten en stoppen. Dit maakt het schakelen tussen opdrachten makkelijker. Hun slaapkwaliteit en zelfvertrouwen verbeteren. En de neurofeedback helpt ook hun stemming.

Samenvattend, het brein en lichaam functioneren beter door neurofeedback. Mensen met ADHD hebben na de behandeling minder medicatie nodig.

Ervaring van Ouders en Kinderen met Neurofeedback bij NewMind

Veel ouders bij NewMind Centers in Arnhem zijn blij met neurofeedback. Moeder Emma zegt: “Het heeft mijn zoon geholpen meer op te letten en minder impulsief te zijn.” Ze is blij dat ze geen medicijnen meer nodig hebben. Haar zoon is nu kalm en gelukkig.

Lisanne, moeder van een dochter met ADHD, ziet ook positieve veranderingen. “Na 30-40 sessies was er al veel verschil,” vertelt ze. Haar dochter kan nu beter focussen en is rustiger. Ze bedankt NewMind voor de goede begeleiding.

Volgens de ervaringen van cliënten ziet 95% een verbetering na de behandeling. Ongeveer 80% merkt dat het gedrag en de schoolresultaten van hun kinderen beter zijn. “Neurofeedback is een geweldige keuze zonder medicijnen,” zegt Lisanne. Het heeft veel goeds gebracht in hun gezin.

FAQ

Wat is ADHD en hoe uit het zich?

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een aandoening die zorgt voor moeite met concentreren, impulsief zijn en veel bewegen. Mensen met ADHD struikelen soms in het dagelijks leven, zoals op school of op het werk. Ze vinden het ook lastig om met anderen om te gaan.

Wat zijn de voornaamste symptomen van ADHD?

De belangrijkste tekenen van ADHD zijn focusproblemen, impulsiviteit en druk gedrag. Dit kan moeilijkheden veroorzaken in educatie of op het werk. Bijvoorbeeld, het is moeilijk om je aandacht te houden, taken te organiseren, of simpelweg de dagelijkse dingen te onthouden.

Hoe wordt ADHD gediagnosticeerd?

Om ADHD vast te stellen, is een goede diagnose belangrijk. Op tijd de symptomen erkennen helpt veel. Dan kan een effectief behandelplan opgesteld worden. Het diagnoseproces omvat gesprekken, observatie, vragenlijsten en tests.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden voor ADHD?

Voor ADHD zijn medicijnen en neurofeedback vaakgebruikte opties. Medicijnen helpen de symptomen onder controle te houden. Echter, ze brengen ook nadelen met zich mee. Neurofeedback is een alternatief om de hersenactiviteit te verbeteren, zonder medicatie.

Wat is het verschil tussen ADHD en ADD?

ADHD en ADD verschillen op enkele punten. Bij ADHD zie je vaak druk gedrag en neiging tot impulsiviteit. ADD kenmerkt zich juist door moeilijkheden in concentreren, zonder daarbij rusteloos te zijn.

Wat zijn de voordelen van neurofeedback bij ADHD en ADD?

Neurofeedback biedt voordelen voor zowel ADHD als ADD. Evidentie geeft aan dat het symptomen kan verminderen. Door middel van EEG, de technologie meet en verbetert hersenactiviteit. Dit kan betere concentratie, minder impulsiviteit en een fijnere levenskwaliteit opleveren.

Hoe verloopt de neurofeedback behandeling bij NewMind Centers?

Bij NewMind Centers in Arnhem krijg je specifieke neurofeedback aangeboden. De therapie is geënt op hoge technologie die hersenactiviteit opvolgt en verbetert. Het doel is om persoonlijk de symptomen te verminderen en levenskwaliteit te verhogen.

Zijn er nog andere behandelingsopties voor ADHD en ADD?

Ja, naast neurofeedback zijn er meer behandelingen mogelijk. Gedragstherapie helpt mensen om met hun symptomen om te gaan. Ook medicatie is een optie, al komen daar bijwerkingen bij kijken.