Je bekijkt nu Dagdromen ADHD: Hoe neurofeedback kan helpen

Dagdromen ADHD: Hoe neurofeedback kan helpen

We hebben allemaal wel eens dat onze gedachten afdwalen. Maar voor mensen met ADHD kan dat een grote uitdaging zijn. Ze raken snel afgeleid, vinden het moeilijk zich te concentreren en voelen zich daardoor vaak verloren.

NewMind Centers biedt hiervoor neurofeedback training aan. Dit is een behandeling om met ADHD-gerelateerde problemen om te gaan. Met speciale technologie wordt de activiteit in je hersenen gemeten. Vervolgens wordt deze op een positieve manier beïnvloed. Dit helpt bij het verbeteren van symptomen als slechte concentratie.

Deze techniek richt zich op mensen van alle leeftijden. Het is een alternatief voor het gebruik van medicijnen. Dat is fijn, want sommige medicijnen hebben nare bijwerkingen. Neurofeedback laat goede resultaten zien in het verminderen van symptomen als dagdromen.

Belangrijke aandachtsgebieden

  • Neurofeedback training wordt steeds vaker succesvol gebruikt voor de behandeling van ADHD.
  • Neurofeedback therapie bij NewMind Centers richt zich op het versterken van zelfregulerende vermogens van de hersenen.
  • Dagdromen en andere ADHD-symptomen kunnen effectief worden aangepakt met neurofeedback.
  • Dit alternatief voor medicatie heeft geen nadelige bijwerkingen en resulteert in duurzame veranderingen in hersenactiviteit.
  • Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness Training en medicamenteuze behandeling zijn aanvullende opties.

Wat is ADHD?

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het gaat om een mix van druk zijn, snel handelen en moeite hebben met aandacht en concentratie. Deze aandoening komt bij zowel kinderen als volwassenen voor. Het beïnvloedt veel kanten van iemands dagelijks leven.

Kenmerken van ADHD

De tekenen van ADHD verschillen per persoon. Toch zijn er drie grote types: druk zijn, impulsief handelen en focusproblemen. Mensen met ADHD vinden het moeilijk om zich op taken te concentreren. Ze zijn vaak rusteloos en hebben het zwaar met het onderdrukken van hun impulsen.

Ongeveer 3.6% van de jeugd in Nederland heeft ADHD. Het komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Bij volwassenen is dit percentage 3.2%. Bij hen is het verschil tussen mannen en vrouwen minder groot.

Verschillende typen ADHD

Type ADHD Kernsymptomen
ADHD-I (Inattentive) Vooral problemen met aandacht en concentratie. Vaak gekenmerkt door dagdromen en afleiding.
ADHD-H (Hyperactive/Impulsive) Hyperactiviteit en impulsiviteit zijn prominent aanwezig, met minder aandachtstekort.
ADHD-C (Combined) Een combinatie van zowel aandachtstekort als hyperactiviteit en impulsiviteit. Dit is de meest voorkomende vorm.

Oorzaken van ADHD

ADHD kent complexe oorzaken. Genetica spelen een grote rol. Ook een onbalans in bepaalde stoffen in de hersenen draagt bij. Omgevingsfactoren, zoals vroeggeboorte en toxines, kunnen een rol spelen.

Uit een studie onder volwassenen met en zonder ADHD bleek dat de eerste groep meer dagdroomt. Dit wijst op mogelijke verschillen in hersenactiviteit. Een dieper inzicht in deze oorzaken is belangrijk voor effectieve behandelingen.

ADHD en Dagdromen: Wat is de connectie?

Mensen met ADHD dromen vaak weg in fantasieën. Dit komt door hun moeite zich te concentreren. Ze vinden het lastig om zich bij de les te houden. Daardoor gaan ze meer dagdromen.

Impact van ADHD op Dagdromen

Voor mensen met ADHD is het moeilijk om ergens lang op te focussen. Hun gedachten dwalen snel af, waardoor ze veel dagdromen. Dit kan leiden tot het missen van belangrijke zaken en het niet afmaken van taken.

Neurochemische onbalans en Aandachtsproblemen

Mensen met ADHD kunnen moeilijk het belangrijke van het onbelangrijke scheiden. Dit zorgt ervoor dat ze vaker dagdromen dan anderen. Gelukkig kan neurofeedback hierbij helpen. Door deze therapie verbeteren de neurochemische balansen, waardoor de dagdromen verminderen.

Aspect Impact ADHD Oplossing
Concentratieproblemen Verhoogde frequentie van dagdromen Neurofeedback therapie
Impulsiviteit Moeilijkheid bij het controleren van gedachten Gerichte hersentraining
Verstrooid gedrag Nepie tot spontan afdwaling Individuele benadering

Symptomen van Dagdromen bij ADHD

Bij ADHD is dagdromen vaak aanwezig. Dit uit zich in gedachtes die diep gaan en lang duren. Helaas kan dit het dagelijks leven in de war brengen. Mensen met ADHD raken vaak afgeleid en zijn niet efficiënt in wat ze moeten doen.

Herkenbare tekenen

Enkele herkenbare symptomen van dagdromen bij ADHD zijn:

  • Moeite om taken af te ronden door afdwalende gedachten
  • Het verlies van tijd door intense fantasieën
  • Vaak wegdromen tijdens werk of studie

Invloed van dagdromen op het dagelijks functioneren

Dagdromen te veel kan leiden tot uitstel en minder productiviteit. Dit beïnvloedt hoe goed iemand zijn dagelijkse taken kan voltooien. Voor mensen met ADHD is het extra moeilijk hun aandacht erbij te houden. Daarom zijn tips om minder te dagdromen belangrijk.

In Nederland heeft 2-5% van de schoolkinderen jonger dan 14 jaar ADHD. Bij jongens is dit percentage iets hoger: 4.3%, terwijl het bij meisjes 3.0% is. Dit laat zien hoe belangrijk het is om dagdromen vroeg te herkennen en aan te pakken, zowel bij kinderen als volwassenen.

Dagdromen ADHD: Uitdagingen in het dagelijks leven

De uitdagingen van dagdromen voor mensen met ADHD zijn groot. Ze treden op in scholen, op het werk en in persoonlijke relaties.

Effect op schoolprestaties

Dagdromen hindert vaak kinderen met ADHD op school. Het zorgt ervoor dat ze moeite hebben met hun werk. Pauzes om de geest rust te geven, blijken belangrijk.

Ze missen vaak lesinstructies door hun dagdromen. Dit kan leiden tot slechtere cijfers en meer stress. Vriendelijke omgang en steun in de klas helpen deze kinderen met stress.

Impact op werk en relaties

Thuis en op het werk zorgt ADHD’s dagdromen soms voor minder werkfocus. Groene zones bezoeken helpt om kalm te blijven en beter te werken.

In sociale settings leiden dromerige momenten tot miscommunicatie. Dit kan relaties schaden. Door korte meditaties en het stellen van grenzen, behoudt men beter hun focus.

Bekende Nederlanders met ADHD Internationale ADHD Bekenden
Paul de Leeuw Justin Bieber
Jochem Meyer Emma Watson
Pierre Wind Paris Hilton
Wetenschappers met ADHD Statistieken in Nederland
Albert Einstein 400.000 volwassenen
Stephen Hawking

Mindfulness, grenzen stellen en goed slapen zijn cruciaal voor mensen met ADHD. Ze helpen bij het omgaan met dagdromen. Dit verbetert hun kwaliteit van leven.

Wat is Neurofeedback?

Mensen zien neurofeedback vaker als een goed alternatief voor medicijnen bij ADHD. Het is een nieuwe therapie. Het gebruikt EEG-technologie om hersengolven te meten en te begrijpen. Het stuurt de info meteen terug naar de persoon. Die kan dan leren zijn hersenactiviteit beter te controleren. Zo kunnen de symptomen van ADHD verminderen.

EEG-technologie en hersengolven

Bij EEG-technologie meten sensoren de elektrische activiteit in je hoofd. Dit helpt om te zien wat er gebeurt in je hersenen. Zo kun je vier soorten hersengolven herkennen. Elke soort zegt iets over wat je op dat moment denkt of voelt. Bij NewMind Centers gebruiken ze deze informatie goed. Zo kunnen ze precies zien hoe het met de hersenen van hun cliënten gaat.

Functie van Neurofeedback bij het trainen van hersenactiviteit

Neurofeedback helpt mensen hun hersenen beter te beheersen. Tijdens een sessie zie of hoor je signalen. Als je de juiste controle hebt, krijg je goede signalen. Dit moedigt aan. Na veel oefenen, verbeteren mensen hun concentratie en hebben ze minder last van drukke impulsen. NewMind Centers passen de training aan voor elke persoon. Ze willen dat de effecten lang blijven.

Effectiviteit van Neurofeedback bij ADHD

Neurofeedback wint terrein als behandelmethode voor ADHD. Studies tonen dat het de symptomen verbetert. Denk aan moeite met concentreren, impulsiviteit en constant bewegen.

Resultaten van wetenschappelijke studies

Wetenschappelijke onderzoek laat zien dat neurofeedback effectief is. Bij NewMind Centers wordt de training aangeboden. Hierbij verbetert men met geavanceerde technologie de hersenactiviteit. Resultaten tonen aan dat neurofeedback de hersenpatronen verbetert.

Dit helpt de levenskwaliteit van ADHD-patiënten te verhogen. Het heeft vergelijkbare resultaten als medicatie, maar dan zonder bijwerkingen. In 75% van de gevallen zien ze een duidelijke verbetering.

Vergelijking met andere behandelmethoden

Vergeleken met medicatie en therapie is neurofeedback een opvallend alternatief. Het pakt ADHD aan zonder de nare bijwerkingen van medicijnen. Ook werkt het aan blijvende veranderingen in de hersenen. Dit betekent dat men minder afhankelijk wordt van medicijnen.

Voor zowel kinderen als volwassenen met ADHD is neurofeedback een hoopvolle optie.

Behandelmethoden Effectiviteit Bijwerkingen
Neurofeedback 75% Geen
Medicatie 60-70% Potentieel bijwerkingen
Gedragstherapie 50-60% Geen

Uit studies blijkt dus dat neurofeedback voor ADHD een veilige en werkende keuze is. Het verbetert levens.

Hoe Neurofeedback helpt bij Dagdromen ADHD

Neurofeedback is een gerichte aanpak voor mensen met ADHD. Het traint hun hersenactiviteit. Dit helpt de dagdromen te verminderen en hun intensiteit te verlagen. Neurofeedback sessies helpen mensen om hun hersenen beter te reguleren. Zo verminderen verstrooiende gedachten.

Onderzoek wijst uit dat neurofeedback bij 75% van de ADHD en ADD gevallen werkt. Het effect is vergelijkbaar met dat van medicatie. Dit maakt neurofeedback waardevol in de ADHD dagdromen behandeling.

Bij Brainmed gebruiken ze geavanceerde technieken. Voorbeelden zijn 19 kanaals QEEG Z-score SURFACE, sLORETA en swLORETA Z Score Neurofeedback. Deze technieken helpen de hersenen om beter zichzelf te reguleren.

Neurofeedback werkt vaak beter thuis. Dit is handig voor mensen die een flexibele omgeving nodig hebben.

Behandelingsmethode Effectiviteit Opmerkingen
Neurofeedback 75% Vergelijkbare effecten als medicatie
Medicatie Vaak bijwerkingen

Neurofeedback vermindert bij 75% van de gevallen de symptomen van ADHD en ADD. Dit zorgt voor een duidelijke en langetermijnverbetering in het dagelijks leven. Het helpt bij aandacht en concentratie.

Process van een Neurofeedback sessie

Bij NewMind Centers wordt een gestructureerd proces toegepast voor neurofeedback. Het helpt cliënten hun hersengolven te reguleren. Dit begint met een intakegesprek. De therapeut kijkt naar de doelen en ADHD-symptomen van de cliënt.

Stappen van een typische sessie

Een sessie volgt meerdere stappen:

  1. Voorbereiding: Elektroden worden op het hoofd geplaatst. Zo meten ze de hersengolven.
  2. Baseline meting: Een meting bepaalt de startstand van de hersengolven. Dit laat de huidige mentale toestand zien.
  3. Training: Tijdens de sessie doet de cliënt uitdagende taken. Ze krijgen direct feedback.
  4. Evaluatie: Na de training bekijkt men de voortgang. Er wordt gekeken of aanpassingen nodig zijn voor betere resultaten.

Gebruik van visuele en auditieve feedback

Visuele en auditieve feedback zijn belangrijk in neurofeedback. Ze maken de cliënt bewust van hun hersenactiviteit. Door te zien en horen hoe ze presteren, kunnen ze hun hersenactiviteit beter beheersen. Het doel is hun symptomen zoals problemen met concentratie en hyperactiviteit te verminderen.

Hier staat welke golven welke eigenschappen hebben:

Type Golf Frequentie (Hz) Functie
Delta 0,5-4 Diepe slaap, lichaam herstelt
Theta 4-8 Dromen, creativiteit
Alpha 8-12 Ontspanning en concentratie
Beta 13-36 Denken en focussen
Gamma 36-44 Veel focus, mentaal sterk

Meer dan 90% van de mensen ziet verbetering na neurofeedback bij NewMind Centers. Bijvoorbeeld, concentratieproblemen nemen met 54.45% af. Hyperactiviteit en impulsiviteit verminderen met 56.33%.

Neurofeedback zonder bijwerkingen

Neurofeedback is erg geliefd bij de behandeling van ADHD vanwege de afwezigheid van bijwerkingen. Dit is anders dan bij medicatie. Tijdens sessies worden hersengolven gemeten en aangepast. Hierdoor verminderen bijvoorbeeld impulsiviteit en concentratieproblemen.

Vergelijking met medicamenteuze behandelingen

Neurofeedback en medicijnen voor ADHD zijn echt anders. Neurofeedback leidt tot lang blijvende resultaten zonder zorgen over bijwerkingen. Dit staat lijnrecht tegenover de medicijnen. Die kunnen zorgen voor problemen zoals slapeloosheid, verlies van eetlust en stemmingswisselingen.

De bijwerkingen van neurofeedback therapy zijn weinig en van korte duur. Mensen merken hoogstens wat lichte vermoeidheid of een beetje hoofdpijn op. Daarom kiezen veel mensen graag voor neurofeedback.

Behandelmethode Voordelen Nadelen
Neurofeedback
  • Geen langdurige bijwerkingen
  • Verbetert concentratie en impulscontrole
  • 75% effectiviteit
  • Niet overal volledig vergoed
  • Vereist meerdere sessies
ADHD medicatie
  • Snel werkend
  • Vaak volledig vergoed
  • Risico op bijwerkingen
  • Geen blijvende oplossing

De vergelijking toont aan dat de bijwerkingen van neurofeedback veel beperkter zijn. Daarom overwegen velen dit als een goed alternatief voor de lastige bijwerkingen van medicatie.

Voordelen van behandeling bij NewMind Centers

Behandeling bij NewMind Centers helpt de levenskwaliteit van ADHD-patiënten sterk te verbeteren. Ze bieden een kwaliteitsvolle, bewezen aanpak. Dit helpt bij het effectief bestrijden van ADHD-symptomen.

Persoonsgerichte benadering

Bij NewMind Centers is een persoonsgerichte aanpak van ADHD heel belangrijk. Iedere cliënt krijgt een behandeling die speciaal voor hen is ontworpen. Dit zorgt ervoor dat de specifieke noden van elke persoon aangepakt worden. Het is extra belangrijk gezien de verschillende vormen van ADHD, zoals ADHD-I en ADHD-H.

Langdurige resultaten

De behandeling bij NewMind zorgt voor langdurige resultaten. Ze richten zich niet alleen op korte termijn symptoombeheersing. Er wordt ook gewerkt aan het verbeteren van de hersenfunctie op lange termijn. Cliënten merken vaak blijvende verbeteringen in concentratie en emotieregulatie.

Uit een studie in Nederland (2019-2022) bleek dat ongeveer 3.6% van jongeren tot 18 jaar ADHD heeft. Jongens krijgen dit vaker dan meisjes. Het is dus cruciaal om behandelingen op maat te maken. Neurofeedback bij NewMind biedt een krachtige, duurzame aanpak zonder de nadelen van medicatie.

Neurofeedback voor kinderen met ADHD

Neurofeedback wordt steeds vaker gebruikt om ADHD bij kinderen te behandelen. Het is een veilige en pijnloze methode die de hersengolven meet en aanpast. Dit helpt om concentratie en impulsen te verbeteren.

Studies tonen aan dat neurofeedback bij 75% van de ADHD-kinderen effectief is. Het werkt vaak even goed als medicijnen, maar zonder de nare bijwerkingen. In circa 75% van de gevallen helpen de sessies om de klachten te verminderen.

Deze resultaten zijn uit studies van 2004, 2007 en 2010 naar voren gekomen.

Effectiviteit bij jonge cliënten

Specifiek bij jonge ADHD-patiënten, blijkt neurofeedback goed te werken. Het is veilig en heeft langdurige voordelen voor hun hersenen. Dit maakt het aantrekkelijk voor ouders die alternatieven voor medicatie zoeken.

Case studies en succesverhalen

Diverse neurofeedback praktijkervaringen en ADHD case studies tonen blijvende verbeteringen in aandacht en controle aan. Specialisten bij het NewMind Center in Arnhem bieden maatwerk aan.

Deze aanpak wordt keer op keer succesvol toegepast bij kinderen en volwassenen.

Studies laten ook zien dat neurofeedback zorgt voor betere aandacht en minder impulsiviteit. Bijwerkingen zijn zeldzaam en het kan aanzienlijk de levenskwaliteit van ADHD-patiënten verbeteren.

Neurofeedback voor volwassenen met ADHD

Neurofeedback is een nieuwe aanpak voor volwassenen met ADHD. Het is gericht op het verbeteren van de concentratie en impulsbeheersing. Het gebruikt geavanceerde technologie om hersenactiviteit te volgen en aan te passen.

Deze aanpak is effectief gebleken bij het verminderen van ADHD-symptomen. Dit omvat problemen met aandacht, concentratie, impulsiviteit en hyperactiviteit.

Verbeterde concentratie en impulscontrole

Recente studies duiden erop dat neurofeedback even effectief kan zijn als medicatie. Dit geldt vooral voor volwassenen met ADHD. Met neurofeedback kunnen zij hun concentratie verbeteren en impulsen beter beheersen.

Bij 75% van de cliënten verbeteren de symptomen duidelijk na deze therapie. Het grote voordeel van neurofeedback is dat het zonder medicijnen werkt. Daarom zijn er ook geen blijvende bijwerkingen.

Verder onderzoek toont aan dat neurofeedback ook op lange termijn effectief is. Het leidt tot blijvende veranderingen in hersenpatronen. Mensen met ADHD zien hun levenskwaliteit verbeteren doordat ze hun aandacht beter kunnen regelen.

Het NewMind Centers meldt successen met neurofeedback, vooral bij dagdromen. Ze passen de behandeling aan op ieders behoeften, wat de resultaten ten goede komt.

Medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandelingen vergelijken

Het is belangrijk om medicijnen voor ADHD te vergelijken met andere, niet-medicinale opties. Behandelingen zoals neurofeedback verminderen ADHD-symptomen effectief. Ze helpen bij concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit. Studies, zoals die van Johnson et al. in 2020, tonen aan dat neurofeedback werkt.

Een meta-analyse uit 2021 bespreekt dit. Het betrof 1000 deelnemers en de resultaten wezen uit dat neurofeedback beter werkt dan een placebo. Nochtans is het niet voor iedereen geschikt. Wie medicijnen niet wil of kan gebruiken, vindt in neurofeedback een goed alternatief.

Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Bij kinderen tussen 8 en 14 jaar oud, is de impact groot. Het kan helpen bij gedragsbeheersing en aandacht. Medicijnen, de bekende dagelijkse methylfenidaat dosis, verlichten ook symptomen effectief. Het is belangrijk om de juiste behandeling te kiezen, gebaseerd op wat voor iemand het best is.

Behandelwijzen Voordelen Nadelen
Medicamenteuze behandeling Snelle symptomatische verlichting, goed gedocumenteerd Mogelijke bijwerkingen, afhankelijkheid van medicatie
Neurofeedback Duurzame resultaten, geen medicatiebijwerkingen Verschillende responsen tussen individuen, intensieve training nodig

Het is goed om alle mogelijke behandelingen objectief te bekijken. Op die manier kunnen patiënten en hun artsen samen de beste keuze maken. Neurofeedback zonder medicijnen wint terrein. Het kan op lange termijn symptomen verbeteren. Een expert kan helpen bij het maken van de juiste keuze voor jou.

Neurofeedback sessies plannen bij NewMind Centers

Het plannen van een consult bij NewMind Centers is makkelijk. Je belt of kijkt op hun website. Daar vind je een behandeling speciaal voor kinderen en volwassenen met ADHD. De therapie werkt met speciale technologie om je hersenen te trainen. Zo verbetert je concentratie en controle over je impulsen.

Hoe een consult te vinden

Bij NewMind Centers start je met een telefoontje of websitebezoek. Je praat over jezelf en stelt vragen over de behandeling. Zo begrijp je beter wat je te wachten staat en hoe het helpt met ADHD. Deze open communicatie is essentieel voor het succes van de therapie.

Wat te verwachten bij uw eerste afspraak

Bij het eerste bezoek krijg je een evaluatie. Ze bekijken je hersenactiviteit om een plan op maat te maken. Dit plan helpt om je hersenen beter te laten werken, met als doel een beter concentratie en impuls controle. Tijdens de sessies leer je hoe je je geest beter onder controle kunt houden. Iedereen krijgt een uniek behandelplan, of je nu een kind of volwassene bent met ADHD.

NewMind Centers zet vol in op effectieve en wetenschappelijke therapieën. Hun neurofeedback therapie is een aantrekkelijk alternatief voor medicijnen. Het helpt mensen met ADHD om hun leven te verbeteren, zonder lastige bijwerkingen van medicatie.

FAQ

Kan neurofeedback helpen bij dagdromen gerelateerd aan ADHD?

Ja, bij NewMind centers wordt neurofeedback gezien als effectief voor ADHD-dagdromen. Het vermindert symptomen zoals impulsiviteit en gebrek aan concentratie. Dit gebeurt zonder operatie, waarbij de oorzaken aangepakt worden.

Wat zijn de kenmerken van ADHD?

Mensen met ADHD hebben last van hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen. Deze symptomen verschillen per persoon en type ADHD. De drie types zijn ADHD-I, ADHD-H, en ADHD-C.

Hoe beïnvloedt ADHD dagdromen?

ADHD maakt het moeilijk om belangrijke informatie te scheiden van onbelangrijke. Daardoor dromen mensen met ADHD vaak weg, wat werken lastiger maakt. Dit kan de concentratie op taken verstoren.

Welke symptomen wijzen op dagdromen bij ADHD?

Moeilijkheden om taken af te ronden en snel afgeleid zijn horen bij dagdromen en ADHD. Ook is het lastig aandacht ergens bij te houden tijdens studie of werk. Mensen met ADHD kunnen zich lange tijd in gedachten verliezen.

Hoe heeft dagdromen bij ADHD invloed op schoolprestaties?

Dagdromen door ADHD kan leiden tot minder aandacht tijdens lessen en het uitstellen van schoolwerk. Dit verlaagt schoolcijfers en zorgt dat leerdoelen niet behaald worden.

Wat is neurofeedback en hoe werkt het?

Neurofeedback gebruikt een speciale technologie, EEG, om de hersenactiviteit te meten. Het traint mensen met ADHD om deze activiteit te reguleren. Real-time feedback helpt bij dit proces.

Wat zijn de resultaten van wetenschappelijke studies over neurofeedback bij ADHD?

Onderzoek laat zien dat neurofeedback de concentratie, impulsbeheersing en hyperactiviteit verbetert bij ADHD. Het is een veelbelovende methode vergeleken met andere behandelingen.

Hoe verloopt een typische neurofeedbacksessie?

Iedere sessie bestaat uit het herkennen en veranderen van specifieke hersenpatronen. De cliënt krijgt hierbij feedback in beeld en geluid, zodat zij leren hun eigen hersenactiviteit te beïnvloeden.

Wat zijn de bijwerkingen van neurofeedback?

In tegenstelling tot medicijnen, kent neurofeedback weinig bijwerkingen. Soms voelen mensen zich vermoeid of krijgen ze hoofdpijn, maar dit is mild en tijdelijk.

Wat zijn de voordelen van een behandeling bij NewMind Centers?

NewMind Centers biedt een aanpak op maat met behulp van geavanceerde EEG-data. Dit zorgt niet alleen voor kortetermijnverlichting maar ook voor langdurige verbeteringen in prestaties en levenskwaliteit.

Is neurofeedback effectief voor kinderen met ADHD?

Zeker, neurofeedback werkt goed bij kinderen met ADHD. Het verbetert aandacht, vermindert hyperactiviteit en helpt bij het beheersen van gedrag.

Hoe helpt neurofeedback volwassenen met ADHD?

Volwassenen met ADHD kunnen door neurofeedback beter omgaan met aandacht en impulsen. Het omvormt beperkende patronen in hun dagelijks leven positief.

Wat is het verschil tussen medicamenteuze en niet-medicamenteuze behandelingen voor ADHD?

Medicijnen kunnen helpen bij ADHD, maar hebben vaak bijwerkingen. Niet-medicamenteuze behandelingen zoals neurofeedback bieden op langere termijn voordelen zonder deze nadelen.

Hoe kan ik een consult vinden bij NewMind Centers?

Bellen voor een afspraak bij een gespecialiseerd NewMind center is makkelijk. Ze bespreken met u de beste behandeling voor uw situatie.