Je bekijkt nu Post-COVID langdurige klachten na corona

Post-COVID langdurige klachten na corona

COVID-19 heeft wereldwijd enorme gevolgen gehad op zowel de gezondheid als het dagelijks leven van mensen. Hoewel velen herstellen van het virus, zijn er ook mensen die te maken krijgen met langdurige klachten, ook wel bekend als post-COVID-syndroom. Deze klachten, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen, kunnen het leven van mensen aanzienlijk beïnvloeden.

Bij NewMind Centers begrijpen we de impact van deze post-COVID klachten en bieden we gespecialiseerde neurofeedback therapie om patiënten te helpen bij hun herstel. Neurofeedback activeert het zelfherstellend vermogen van de hersenen, wat kan leiden tot verbetering van het mentale welzijn en herstel van de balans. Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van symptomen en het helpen herstellen van een goede levenskwaliteit.

Belangrijkste punten:

  • Neurofeedback bij NewMind Centers kan helpen bij het herstel van langdurige klachten na corona.
  • Post-COVID klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen kunnen worden verminderd met neurofeedback therapie.
  • Ons ervaren team van neurofeedback specialisten staat klaar om patiënten te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun hersteltraject.
  • Neurofeedback activeert het zelfherstellend vermogen van de hersenen en kan leiden tot verbetering van het mentale welzijn.
  • Contacteer NewMind Centers voor meer informatie of om een afspraak te maken voor neurofeedback therapie.

Wat is Neurofeedback?

Neurofeedback is een effectieve therapie om het mentale welzijn na corona te verbeteren. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van de hersenen door middel van het trainen van de hersenactiviteit. Tijdens een neurofeedbacksessie wordt met geavanceerde technologie de hersenactiviteit gemeten en real-time feedback gegeven aan de patiënt. Door positieve bekrachtiging leert de patiënt gewenste hersenpatronen te versterken en ongewenste patronen te verminderen. Neurofeedback is veilig en niet-invasief, zonder bijwerkingen. De benodigde sessies variëren per individu. Het kan leiden tot langdurige effecten en bijdragen aan herstel na corona.

Neurofeedback activeert het zelfherstellend vermogen van de hersenen door middel van het trainen van de hersenactiviteit. Tijdens een neurofeedbacksessie worden elektroden op de hoofdhuid geplaatst om de hersenactiviteit te meten. Deze metingen worden vertaald naar visuele en auditieve feedback die de patiënt ontvangt. Door bewust te worden van de eigen hersenactiviteit kan de patiënt invloed uitoefenen op de hersenpatronen die mogelijk bijdragen aan klachten na corona. Door positieve bekrachtiging, zoals beloningen bij gewenste hersenactiviteit, leert de patiënt om gewenste patronen te versterken en ongewenste patronen te verminderen.

Neurofeedback is een niet-invasieve en veilige behandeling, zonder bijwerkingen. Het is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De benodigde sessies variëren per individu, maar over het algemeen zijn meerdere sessies nodig om langdurige effecten te bereiken. Neurofeedback kan helpen bij het verminderen van klachten na corona, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen en stemmingswisselingen. Het kan bijdragen aan het herstel en het verbeteren van het mentale welzijn na corona.

Behandelingen bij NewMind Centers

NewMind Centers biedt verschillende behandelingen aan voor klachten na corona. Het doel van deze behandelingen is om het herstelproces te bevorderen en het mentale welzijn te verbeteren. Bij NewMind Centers kunnen patiënten terecht voor cognitieve revalidatie en neurofeedback training.

Cognitieve Revalidatie

Cognitieve revalidatie richt zich op het herstellen van cognitieve functies die mogelijk zijn aangetast door post-COVID klachten. Onze specialisten op het gebied van cognitieve revalidatie werken samen met patiënten om het geheugen, de concentratie en het denkvermogen te verbeteren. Door middel van gestructureerde oefeningen en stimulerende activiteiten stimuleren we het herstel van cognitieve functies.

Neurofeedback Training

Neurofeedback training is een effectieve behandeling om het mentale welzijn te verbeteren na corona. Tijdens neurofeedback sessies meten we de hersenactiviteit van de patiënt en geven we real-time feedback. Door middel van positieve bekrachtiging leert de patiënt gewenste hersenpatronen te versterken en ongewenste patronen te verminderen. Neurofeedback training kan helpen bij het verminderen van klachten zoals angst, depressie en aandachtsstoornissen. Onze ervaren specialisten begeleiden patiënten gedurende het hele proces, zodat zij optimaal kunnen profiteren van neurofeedback training.

Beide behandelingen, cognitieve revalidatie en neurofeedback training, kunnen bijdragen aan het verminderen van klachten na corona en het bevorderen van het mentale welzijn. Ons team van deskundige specialisten staat klaar om patiënten te ondersteunen en te begeleiden tijdens het hersteltraject. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met NewMind Centers.

Behandeling Beschrijving
Cognitieve revalidatie Gericht op het herstellen van cognitieve functies zoals geheugen, concentratie en denkvermogen
Neurofeedback training Richt zich op het verbeteren van het mentale welzijn door het trainen van de hersenen voor optimale prestaties

Ons Ervaren Team

NewMind Centers is trots op het team van ervaren neurofeedback specialisten dat zich richt op het behandelen van klachten na corona. Met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van neurofeedback therapie werken onze specialisten met de nieuwste technologieën om de best mogelijke zorg te bieden aan onze patiënten. We begrijpen dat het herstelproces na post-COVID een uitdagende tijd kan zijn en ons team staat klaar om patiënten te begeleiden en te ondersteunen tijdens dit traject.

Onze neurofeedback specialisten zijn gespecialiseerd in het verminderen van symptomen zoals vermoeidheid, angst en depressie, het verbeteren van concentratie, focus en geheugen, en het bevorderen van algemeen welzijn en balans. Met persoonlijke aandacht en zorg stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op de specifieke behoeften van elke individuele patiënt. Onze specialisten zorgen ervoor dat de neurofeedback therapie effectief is en aansluit bij de specifieke post-COVID klachten van elke patiënt.

Bij NewMind Centers geloven we in een multidisciplinaire aanpak van het herstelproces na corona. Onze neurofeedback specialisten werken nauw samen met andere zorgprofessionals en therapeuten om een holistische benadering te bieden die gericht is op het herstel van de mentale balans. Dit stelt ons in staat om patiënten een uitgebreide en geïntegreerde behandeling te bieden die zich richt op het verbeteren van hun algehele welzijn.

Onze neurofeedback specialisten zijn geselecteerd op basis van hun expertise en ervaring op het gebied van post-COVID klachten en neurofeedback therapie. Ze zijn toegewijd aan het bieden van de best mogelijke zorg en het ondersteunen van patiënten bij hun herstel..

Effecten van Neurofeedback bij Klachten na Corona

Neurofeedback therapie kan een positieve impact hebben op verschillende klachten die optreden na een coronabesmetting, zoals vermoeidheid, aandacht– en concentratieproblemen, geheugenproblemen en stemmingswisselingen. Door middel van neurofeedback kunnen deze klachten effectief worden aangepakt.

Verlichting van vermoeidheid: Neurofeedback therapie richt zich op het verbeteren van de hersenfuncties, waardoor vermoeidheid kan verminderen. Door de hersenen efficiënter te laten functioneren, kunnen de symptomen van vermoeidheid worden verminderd, waardoor de energieniveaus kunnen worden hersteld.

Verbeterde aandacht en concentratie: Neurofeedback training kan helpen bij het versterken van de aandacht en concentratie. Door specifieke hersenpatronen te trainen, kan de focus en de alertheid verbeteren, waardoor de patiënt beter in staat is om taken uit te voeren die een hoge mate van concentratie vereisen.

Versterkt geheugen: Neurofeedback kan ook positieve invloed hebben op het geheugen. Door het trainen van specifieke hersenactiviteit kunnen geheugenproblemen na een coronabesmetting worden aangepakt. Dit kan leiden tot een verbeterd geheugen en een beter vermogen om informatie op te slaan en te onthouden.

Betere stemming: Neurofeedback therapie kan ook bijdragen aan een verbeterde stemming. Door specifieke hersenactiviteit te trainen, kan de balans in de hersenen worden hersteld en kunnen stemmingswisselingen worden verminderd. Dit kan resulteren in een verbeterd algemeen welzijn en een positievere gemoedstoestand.

Neurofeedback therapie wordt individueel aangepast aan de specifieke behoeften van elke patiënt. Door de unieke hersenactiviteit van elke persoon te analyseren en daarop af te stemmen, kan neurofeedback gerichte behandeling bieden voor specifieke klachten na corona.

Referentie

Neurofeedback, een effectieve therapie bij klachten na COVID-19.” NewMind Centers. Geraadpleegd op 24 september 2021.

Langdurige klachten na corona

Mensen die herstellen van COVID-19 kunnen langdurige klachten ervaren die van invloed zijn op hun dagelijks leven en welzijn. Na het doormaken van de ziekte kunnen mensen te maken krijgen met aanhoudende symptomen zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, en geheugenproblemen. Daarnaast kunnen er andere symptomen optreden, zoals kortademigheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, hoofdpijn en slaapproblemen.

De ernst en aard van de klachten variëren per persoon. Sommige mensen ervaren milde klachten die na enkele weken verbeteren, terwijl anderen te maken kunnen krijgen met langdurige klachten die enkele maanden of zelfs langer aanhouden. Het is belangrijk om te begrijpen dat het herstelproces individueel kan verschillen.

Langdurige klachten na corona kunnen een significante impact hebben op de kwaliteit van leven van getroffenen. Het kan hun energieniveau beïnvloeden, waardoor ze zich vermoeid en uitgeput voelen. Concentratie- en geheugenproblemen kunnen het dagelijks functioneren bemoeilijken, zowel op het werk als in persoonlijke activiteiten.

Om mensen te helpen bij het omgaan met langdurige klachten na corona, zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar, waaronder neurofeedback therapie. Neurofeedback kan helpen bij het herstellen van het mentale welzijn en het verbeteren van de balans in het dagelijks leven.

Neem contact op met NewMind Centers voor meer informatie over hoe neurofeedback therapie u kan ondersteunen bij het omgaan met langdurige klachten na corona.

Samenwerkende organisaties

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt samen met verschillende organisaties om meer te weten te komen over post-COVID en mensen te ondersteunen. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke samenwerkingspartners:

C-support

C-support is een stichting die zich inzet voor de ondersteuning en advisering van mensen met post-COVID. Ze bieden hulp bij het omgaan met de fysieke en mentale gevolgen van het virus en ondersteunen ook op het gebied van werk en financiën. C-support werkt samen met zorgprofessionals en andere experts om de best mogelijke zorg te bieden aan mensen met langdurige klachten na corona.

RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) speelt een belangrijke rol in het onderzoek naar post-COVID en het verstrekken van gezondheidsadvies aan zowel de overheid als burgers. Het RIVM verzamelt en analyseert gegevens over de langetermijneffecten van het virus en draagt bij aan het begrijpen en aanpakken van de gevolgen van COVID-19.

PostCovid NL

PostCovid NL is de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona. Ze bieden ondersteuning, informatie en belangenbehartiging voor mensen met post-COVID. PostCovid NL streeft ernaar om de kennis over langdurige klachten na corona te vergroten en de belangen van patiënten te behartigen bij zorgverleners, beleidsmakers en andere relevante instanties.

ZonMw

ZonMw is een organisatie die zich richt op gezondheidszorgonderzoek en het aanpakken van gezondheidsvraagstukken. Ze investeren in onderzoek naar post-COVID om meer inzicht te krijgen in de langetermijneffecten van het virus en de beste behandelmethoden. ZonMw werkt samen met wetenschappers, zorgprofessionals en andere stakeholders om de zorg voor mensen met post-COVID te verbeteren.

Via deze samenwerkende organisaties wordt er gestreefd naar een betere kennis en ondersteuning van post-COVID en het bieden van passende zorg aan mensen met langdurige klachten na corona. Samenwerking tussen verschillende actoren is essentieel om een effectieve en geïntegreerde aanpak te realiseren in het omgaan met de gevolgen van het virus.

Hulp en informatie voor werkenden en werkgevers

Voor werkenden en werkgevers die hulp, tips en informatie nodig hebben met betrekking tot werk na post-COVID, zijn er verschillende organisaties die ondersteuning bieden. Deze omvatten C-support, WerkCOVID19 en Arboportaal. Deze organisaties zijn er om voorlichting, scholing en ondersteuning te bieden op het gebied van langdurige coronaklachten en werk, zowel voor werknemers als werkgevers.

C-support is een organisatie die mensen met post-COVID helpt en adviseert. Ze bieden begeleiding en ondersteuning aan zowel werknemers als werkgevers om hen te helpen omgaan met de uitdagingen die langdurige coronaklachten met zich meebrengen.

WerkCOVID19 is een platform dat specifiek is ontworpen om werkenden en werkgevers te ondersteunen bij vraagstukken met betrekking tot werk en COVID-19. Ze bieden up-to-date informatie, hulpmiddelen en advies om werkenden en werkgevers te helpen navigeren door de uitdagingen van de post-COVID-werkomgeving.

Arboportaal is een platform dat wordt beheerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het biedt informatie, richtlijnen en hulpmiddelen voor werkgevers en werknemers op het gebied van arbeidsomstandigheden en gezondheid. Ze hebben specifieke informatie en richtlijnen met betrekking tot werk en COVID-19, wat werkgevers en werknemers kan helpen om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren.

Een andere waardevolle bron is SterQ aan het werk, een online training gericht op het omgaan met post-COVID in relatie tot werk. Deze training biedt praktische tips en strategieën om werknemers te helpen bij het omgaan met de gevolgen van post-COVID op de werkplek. Het kan werknemers helpen bij het identificeren en aanpakken van eventuele uitdagingen die ze kunnen tegenkomen tijdens het re-integratieproces.

Als werkende of werkgever kunt u gebruikmaken van deze bronnen en organisaties om u te informeren, begeleiden en ondersteunen bij het omgaan met werkgerelateerde kwesties na post-COVID. Neem gerust contact met hen op voor meer informatie en gerichte hulp.

Conclusie

Neurofeedback therapie bij NewMind Centers is een effectieve behandeling voor het herstel van langdurige klachten na corona. Het richt zich op het verbeteren van het mentale welzijn en het herstellen van de balans in het lichaam. Neurofeedback kan een waardevolle ondersteuning bieden bij klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen.

Het ervaren team van neurofeedback specialisten bij NewMind Centers staat klaar om patiënten tijdens het hersteltraject te begeleiden. Met behulp van geavanceerde technologieën en persoonlijke expertise kunnen zij de therapie aanpassen aan de specifieke behoeften van elke individuele patiënt. Het doel is om het zelfherstellend vermogen van de hersenen te stimuleren en zo het herstelproces te bevorderen.

Als u last heeft van langdurige klachten na corona en geïnteresseerd bent in neurofeedback therapie, neem dan contact op met NewMind Centers voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ons team staat voor u klaar om u te helpen bij het herwinnen van uw gezondheid en welzijn.

FAQ

Wat is Neurofeedback?

Neurofeedback is een effectieve therapie om het mentale welzijn na corona te verbeteren. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van de hersenen door middel van het trainen van de hersenactiviteit. Tijdens een neurofeedbacksessie wordt met geavanceerde technologie de hersenactiviteit gemeten en real-time feedback gegeven aan de patiënt. Door positieve bekrachtiging leert de patiënt gewenste hersenpatronen te versterken en ongewenste patronen te verminderen. Neurofeedback is veilig en niet-invasief, zonder bijwerkingen. De benodigde sessies variëren per individu. Het kan leiden tot langdurige effecten en bijdragen aan herstel na corona.

Welke behandelingen worden er aangeboden bij NewMind Centers?

NewMind Centers biedt verschillende behandelingen aan voor klachten na corona. Cognitieve revalidatie is gericht op het herstellen van cognitieve functies zoals geheugen, concentratie en denkvermogen. Neurofeedback training richt zich op het verbeteren van het mentale welzijn door het trainen van de hersenen voor optimale prestaties. Beide behandelingen kunnen bijdragen aan het verminderen van klachten na corona. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren specialisten op het gebied van neurofeedback en cognitieve revalidatie.

Wie zijn de neurofeedback specialisten bij NewMind Centers?

NewMind Centers heeft een team van ervaren neurofeedback specialisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van klachten na corona. Ze hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van neurofeedback therapie en werken met de nieuwste technologieën. Het team staat klaar om patiënten te begeleiden en te ondersteunen tijdens het hersteltraject. Ze kunnen helpen bij het verminderen van symptomen zoals vermoeidheid, angst en depressie, verbetering van concentratie, focus en geheugen, en bevordering van algemeen welzijn en balans.

Wordt neurofeedback therapie vergoed door zorgverzekeraars?

Op dit moment worden neurofeedback behandelingen doorgaans niet vergoed door zorgverzekeraars. NewMind Centers biedt de mogelijkheid van gespreide betalingen om de behandeling financieel haalbaar te maken. Daarnaast kunnen neurofeedback behandelingen onder bepaalde voorwaarden worden opgevoerd als aftrekbare zorgkosten bij de aangifte inkomstenbelasting. Het is raadzaam om contact op te nemen met een belastingadviseur voor specifieke informatie over de aftrekbaarheid van neurofeedback behandelingen. NewMind Centers streeft ernaar om de behandelingen zo toegankelijk mogelijk te maken en geeft advies over financiële mogelijkheden.

Wat zijn de effecten van neurofeedback bij klachten na corona?

Neurofeedback therapie kan een positieve impact hebben op klachten na corona, zoals vermoeidheid, aandacht- en concentratieproblemen, geheugenproblemen en stemmingswisselingen. Het kan vermoeidheid verminderen door de hersenen efficiënter te laten functioneren. Daarnaast kan neurofeedback training de aandacht en concentratie verbeteren, het geheugen versterken en een betere stemming bevorderen. Het kan individueel worden aangepast om specifieke klachten aan te pakken.

Welke langdurige klachten kunnen optreden na corona?

Mensen met post-COVID kunnen langdurige klachten ervaren, waaronder vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen en andere symptomen zoals kortademigheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, hoofdpijn en slaapproblemen. De ernst en aard van de klachten variëren per persoon en kunnen enkele maanden of langer aanhouden.

Welke organisaties werken samen op het gebied van post-COVID?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt samen met verschillende organisaties om meer te weten te komen over post-COVID en mensen te ondersteunen. C-support is een stichting die mensen met post-COVID ondersteunt en adviseert. Het RIVM doet wetenschappelijk onderzoek en geeft advies over gezondheid aan de overheid en burgers. PostCovid NL is de patiëntenorganisatie voor langdurige klachten na corona. ZonMw doet gezondheidszorgonderzoek en werkt aan gezondheidsvraagstukken, waaronder post-COVID.

Waar kunnen werkenden en werkgevers terecht voor hulp en informatie over werk na post-COVID?

Voor hulp, tips en informatie over werk na post-COVID kunt u terecht bij verschillende organisaties zoals C-support, WerkCOVID19 en Arboportaal. Deze organisaties bieden voorlichting, scholing en ondersteuning op het gebied van langdurige coronaklachten en werk voor zowel werknemers als werkgevers. SterQ aan het werk is een online training gericht op het omgaan met post-COVID in relatie tot werk.

Hoe kan neurofeedback therapie bij NewMind Centers helpen bij klachten na corona?

Neurofeedback therapie bij NewMind Centers kan helpen bij het herstel van langdurige klachten na corona. De behandeling richt zich op het verbeteren van het mentale welzijn en het herstellen van de balans. Neurofeedback kan ondersteuning bieden bij klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geheugenproblemen. Het ervaren team van neurofeedback specialisten bij NewMind Centers staat klaar om patiënten te begeleiden tijdens het hersteltraject. Neem contact op met NewMind Centers voor meer informatie of om een afspraak te maken.