Je bekijkt nu Neurofeedback bij ADHD of ADD

Neurofeedback bij ADHD of ADD

Welkom bij NewMind Centers, gespecialiseerd in neurofeedback therapie voor kinderen en volwassenen met ADHD en ADD. Onze effectieve en niet-invasieve behandelmethode is gericht op het trainen van de hersenen om de symptomen van ADHD en ADD te verminderen. Bij NewMind Centers in Arnhem kunt u ontdekken hoe neurofeedback uw leven kan transformeren.

Belangrijkste punten uit dit artikel:

  • Neurofeedback is een effectieve en niet-invasieve behandeling voor ADHD en ADD
  • ADHD en ADD zijn neurologische aandoeningen met symptomen zoals hyperactiviteit en concentratieproblemen
  • Neurofeedback therapie richt zich op het optimaliseren van de hersenactiviteit voor verbeterde concentratie en gedrag
  • Voordelen van neurofeedback zijn onder andere verbeterde concentratie, verminderde impulsiviteit en medicatievrije behandeling
  • NewMind Centers biedt op maat gemaakte neurofeedback behandelingen in Arnhem

Wat is ADHD en ADD?

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) zijn neurologische aandoeningen die gekenmerkt worden door symptomen zoals hyperactiviteit, impulsiviteit en concentratieproblemen. ADHD wordt vaak geassocieerd met kinderen, maar komt ook voor bij volwassenen. Beide aandoeningen kunnen aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen in het dagelijks leven, zoals moeite hebben met het focussen van de aandacht, het voltooien van taken en het behouden van zelfbeheersing.

ADHD is vaak herkenbaar aan symptomen van overmatige beweeglijkheid, rusteloosheid en impulsiviteit. Kinderen met ADHD hebben vaak moeite om stil te zitten, zijn vaak impulsief en hebben moeite met het opvolgen van instructies. Volwassenen met ADHD kunnen problemen ervaren op het gebied van organisatie, planning en timemanagement.

ADD daarentegen wordt voornamelijk gekenmerkt door concentratieproblemen, zonder de hyperactiviteit die bij ADHD voorkomt. Mensen met ADD hebben vaak moeite om hun aandacht langdurig te richten, kunnen snel afgeleid worden en hebben moeite met het organiseren van taken. Ze kunnen ook dromerig overkomen en moeite hebben om de volle aandacht bij een gesprek of taak te houden.

“ADHD en ADD zijn neurologische aandoeningen die een impact kunnen hebben op het functioneren van het individu. Het begrijpen van deze aandoeningen is belangrijk om gepaste behandelingsopties te kunnen vinden.

Kenmerken van ADHD

  • Hyperactiviteit en rusteloosheid
  • Impulsiviteit en moeite met zelfbeheersing
  • Moeite met stilzitten en opvolgen van instructies
  • Problemen met organisatie, planning en timemanagement

Kenmerken van ADD

  • Concentratieproblemen en snel afgeleid zijn
  • Moeite met organiseren en plannen
  • Moeite om de aandacht langdurig te richten
  • Dromerigheid en moeite met het volgen van gesprekken of taken

Table

ADHD ADD
Hyperactiviteit en rusteloosheid Concentratieproblemen en snel afgeleid zijn
Impulsiviteit en moeite met zelfbeheersing Moeite met organiseren en plannen
Moeite met stilzitten en opvolgen van instructies Moeite om de aandacht langdurig te richten
Problemen met organisatie, planning en timemanagement Dromerigheid en moeite met het volgen van gesprekken of taken

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback therapie is een niet-invasieve behandelmethode die gericht is op het trainen van de hersenen om optimale prestaties te bereiken. Met behulp van EEG-technologie wordt de hersenactiviteit gemeten en krijgt de persoon real-time feedback. Hierdoor kunnen afwijkende hersengolven gecorrigeerd worden en kunnen symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit verminderd worden.

Neurofeedback werkt op basis van de neuroplasticiteit van de hersenen, wat betekent dat de hersenen zich kunnen aanpassen en nieuwe verbindingen kunnen vormen. Tijdens een neurofeedback sessie worden elektroden op de hoofdhuid geplaatst om de elektrische activiteit van de hersenen te meten. Deze meetgegevens worden vervolgens teruggekoppeld aan de persoon via visuele of auditieve signalen.

De persoon wordt aangemoedigd om bepaalde hersenactiviteiten te versterken of te verminderen door middel van ontspanningstechnieken en mentale oefeningen. Na verloop van tijd leert het brein nieuwe patronen aan te nemen en kunnen symptomen van ADHD en ADD verminderd worden.

Voordelen van neurofeedback therapie

Neurofeedback therapie biedt verschillende voordelen voor mensen met ADHD en ADD. Het kan helpen bij het verbeteren van concentratie, aandacht en het verminderen van impulsiviteit en hyperactiviteit. Daarnaast is neurofeedback een medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen.

Neurofeedback therapie is een gepersonaliseerde behandeling die afgestemd wordt op de specifieke behoeften van elke persoon. Door het trainen van de hersenen kunnen blijvende resultaten worden bereikt en kan de algehele gezondheid en welzijn verbeterd worden.

Wetenschappelijke basis van neurofeedback

Neurofeedback therapie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de hersenactiviteit en EEG-metingen. Meerdere studies hebben aangetoond dat neurofeedback effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van ADHD en ADD.

Door het optimaliseren van de communicatie tussen verschillende hersengebieden en het versterken van gewenste hersenactiviteiten, kan neurofeedback aanzienlijke verbeteringen in het functioneren van de hersenen bewerkstelligen.

Voordelen van neurofeedback bij ADHD en ADD

Neurofeedback bij ADHD en ADD biedt verschillende voordelen. Het verbetert de concentratie en aandacht, vermindert impulsief gedrag en hyperactiviteit, en helpt bij het reguleren van emoties. Daarnaast is neurofeedback een medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen, en heeft het potentieel voor blijvende resultaten.

Neurofeedback therapie traint de hersenen om optimale prestaties te bereiken, en werkt door middel van real-time feedback op de hersenactiviteit. Hierdoor kunnen afwijkende hersengolven gecorrigeerd worden, wat resulteert in vermindering van symptomen van ADHD en ADD. Het verbeteren van concentratie en aandacht is een van de belangrijkste voordelen van neurofeedback. Door de hersenen te trainen om zich beter te focussen, kunnen individuen met ADHD en ADD beter presteren in hun dagelijkse activiteiten.

Een ander voordeel van neurofeedback is de vermindering van impulsief gedrag en hyperactiviteit. Door de hersenactiviteit te optimaliseren, kunnen de symptomen van impulsiviteit en hyperactiviteit verminderd worden, waardoor mensen met ADHD en ADD beter in staat zijn om hun gedrag te reguleren. Bovendien helpt neurofeedback ook bij het reguleren van emoties, waardoor individuen beter kunnen omgaan met stress en prikkels uit hun omgeving.

De voordelen van neurofeedback bij ADHD en ADD zijn veelbelovend. Het is een behandelmethode die geen medicatie vereist en geen bijwerkingen heeft. Bovendien heeft neurofeedback het potentieel om blijvende resultaten te bieden, waardoor individuen met ADHD en ADD een verbeterde kwaliteit van leven kunnen ervaren.

Neurofeedback behandeling bij ADHD en ADD

Neurofeedback is een effectieve behandelmethode voor ADHD en ADD die kan helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van het algehele welzijn. Bij NewMind Centers in Arnhem bieden we gespecialiseerde neurofeedback therapieën op maat, specifiek afgestemd op de behoeften van individuen met ADHD en ADD.

Onze neurofeedback behandelingen maken gebruik van geavanceerde EEG-technologie om de hersenactiviteit te meten en gepersonaliseerde feedback te geven. Door middel van nauwkeurige metingen en gerichte training kunnen we afwijkende hersengolven corrigeren en de symptomen van ADHD en ADD verminderen.

Bij NewMind Centers begrijpen we dat elk individu uniek is, en daarom wordt elke neurofeedback behandeling op maat gemaakt. Onze ervaren therapeuten werken nauw samen met cliënten om een gepersonaliseerd behandelplan te ontwikkelen dat past bij hun specifieke behoeften. Door middel van regelmatige neuropsessies kunnen we de voortgang bijhouden en indien nodig aanpassingen maken om optimale resultaten te behalen.

Voordelen van neurofeedback behandeling bij ADHD en ADD

Neurofeedback behandelingen bieden verschillende voordelen voor individuen met ADHD en ADD. Het kan helpen bij het verbeteren van concentratie en aandacht, het verminderen van impulsief gedrag en hyperactiviteit, en het reguleren van emoties. Daarnaast is neurofeedback een medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen, en de resultaten kunnen langdurig zijn.

Voordelen van neurofeedback behandeling bij ADHD en ADD
1. Verbeterde concentratie en focus
2. Vermindering van impulsief gedrag
3. Verhoogde zelfregulatie van emoties
4. Medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen
5. Potentieel voor blijvende resultaten

Neurofeedback bij NewMind Centers in Arnhem kan een waardevolle en effectieve behandeling zijn voor individuen met ADHD en ADD. Onze gepersonaliseerde aanpak en gebruik van geavanceerde technologie stellen ons in staat om de beste zorg en ondersteuning te bieden, gericht op het verbeteren van het functioneren en welzijn van onze cliënten.

Andere behandelingsopties voor ADHD en ADD

Voor de behandeling van ADHD en ADD zijn er naast neurofeedback ook andere opties beschikbaar. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke individuele situatie anders is en dat de beste behandeling kan variëren. Hieronder worden enkele behandelingsopties besproken:

Gedragstherapie

Gedragstherapie is een vorm van therapie waarbij individuen leren omgaan met hun symptomen en gedrag aanpassen om beter te functioneren. Dit kan helpen bij het aanleren van strategieën om concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit te verminderen. Gedragstherapie kan individueel worden gegeven of in groepsverband, afhankelijk van de behoeften van de persoon.

Medicatie

Medicatie kan ook worden voorgeschreven als behandelingsoptie voor ADHD en ADD. Deze medicijnen helpen bij het verminderen van symptomen zoals hyperactiviteit en impulsiviteit, waardoor het individu zich beter kan concentreren en rustiger kan worden. Het is belangrijk om met een arts te overleggen over de mogelijke bijwerkingen en de beste medicatiekeuze voor elke individuele situatie.

Combinatietherapie

In sommige gevallen kan een combinatie van verschillende behandelingsopties het meest effectief zijn. Bijvoorbeeld, neurofeedback kan worden gecombineerd met gedragstherapie en/of medicatie om een holistische benadering te bieden voor het verminderen van symptomen en het verbeteren van het algehele functioneren.

Het is belangrijk om de verschillende behandelingsopties te bespreken met een professional om de beste aanpak te bepalen. Elke persoon is uniek en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Het vinden van de juiste behandeling is een proces dat tijd en geduld kan vergen, maar met de juiste ondersteuning kunnen mensen met ADHD en ADD beter leren omgaan met hun symptomen en een betere kwaliteit van leven bereiken.

behandelingsopties voor ADHD en ADD

Ervaringen van cliënten bij NewMind Centers

Bij NewMind Centers hebben cliënten positieve ervaringen opgedaan met neurofeedback therapie. De behandeling heeft hen geholpen om significante verbeteringen te ervaren in verschillende aspecten van hun leven. Hier zijn enkele voorbeelden van de ervaringen van cliënten:

Dankzij neurofeedback bij NewMind Centers heb ik een enorme verandering opgemerkt in mijn concentratievermogen. Ik kan me nu beter focussen op mijn werk en taken, wat mijn productiviteit aanzienlijk heeft verbeterd. Ik voel me veel rustiger en meer in controle over mijn gedachten.”

Neurofeedback heeft niet alleen effect op de concentratie, maar heeft ook positieve invloed op slaappatronen. Cliënten hebben gemeld dat ze dieper en rustiger slapen na de behandelingen bij NewMind Centers.

Een ander aspect waar cliënten verbetering hebben ervaren, is hun algeheel welzijn. Neurofeedback heeft hen geholpen om beter om te gaan met stress en emoties, waardoor ze zich over het algemeen kalmer en meer in balans voelen.

De ervaringen van cliënten bij NewMind Centers benadrukken de effectiviteit en de positieve impact van neurofeedback therapie bij ADHD en ADD. Door het trainen van de hersenen kunnen cliënten significant verbeterde concentratie, slaap en algeheel welzijn ervaren, wat hun kwaliteit van leven aanzienlijk kan verhogen.

Ervaringen van cliënten bij NewMind Centers

Ervaring Resultaten
Verbeterde concentratie Verhoogde productiviteit en focus
Beter slaappatroon Diepere en rustigere slaap
Algeheel welzijn Beter omgaan met stress en emoties

Onderscheid tussen ADHD en ADD

Hoewel ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) en ADD (Attention Deficit Disorder) beide aandachtsstoornissen zijn, zijn er enkele verschillen in de symptomen die ze veroorzaken. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen beide aandoeningen:

Symptomen van ADHD

ADHD wordt gekenmerkt door zowel aandachts- als hyperactiviteitssymptomen. Mensen met ADHD hebben moeite met het vasthouden van de aandacht, zijn vaak impulsief en hebben de neiging om rusteloos en druk te zijn. Enkele specifieke symptomen van ADHD zijn:

  • Moeite met het voltooien van taken of projecten
  • Het onvermogen om stil te zitten of te ontspannen
  • Snel afgeleid zijn
  • Impulsieve beslissingen nemen zonder na te denken over de consequenties

Symptomen van ADD

ADD daarentegen veroorzaakt voornamelijk problemen met de aandacht en concentratie. Mensen met ADD hebben de neiging om dagdromerig te zijn en hebben moeite met het focussen op taken. Enkele specifieke symptomen van ADD zijn:

  • Moeite hebben met het volgen van gesprekken of instructies
  • Vergeetachtigheid en het verliezen van spullen
  • Moeite hebben met het organiseren van taken
  • Minder impulsief zijn dan mensen met ADHD

Hoewel er verschillen zijn in de symptomen van ADHD en ADD, is het belangrijk op te merken dat de behandelingsopties voor beide aandoeningen vergelijkbaar kunnen zijn. Of het nu gaat om neurofeedback, medicatie of gedragstherapie, het is belangrijk om samen met een professional de beste behandeling te vinden die bij de individuele behoeften past.

Wetenschap achter neurofeedback

Neurofeedback is een effectieve behandelmethode voor ADHD en ADD die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek naar hersenactiviteit en EEG-metingen. Door het meten en trainen van de hersenactiviteit kunnen afwijkende patronen gecorrigeerd worden, wat kan leiden tot vermindering van symptomen en verbetering van het functioneren van de hersenen.

Neurofeedback maakt gebruik van EEG-technologie om de elektrische activiteit in de hersenen te meten. Deze metingen bieden inzicht in de communicatie tussen verschillende hersengebieden en kunnen afwijkingen identificeren die verband houden met ADHD en ADD. Met behulp van realtime feedback kan de persoon leren om specifieke hersengolven te veranderen en te optimaliseren.

Meerdere wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van neurofeedback aangetoond bij het verminderen van symptomen van ADHD en ADD. Deze studies tonen aan dat neurofeedback kan helpen bij het verbeteren van concentratie, impulsiviteit en gedragsproblemen. Bovendien suggereren onderzoeken dat neurofeedback blijvende resultaten kan opleveren zonder de bijwerkingen die vaak geassocieerd worden met medicatie.

De wetenschap achter neurofeedback blijft evolueren en onderzoekers blijven nieuwe inzichten krijgen in de mechanismen die ten grondslag liggen aan deze behandelmethode. Door voortdurend onderzoek en geavanceerde technologieën kunnen therapeuten bij NewMind Centers blijven profiteren van de meest actuele wetenschappelijke kennis en hun behandelingen voortdurend optimaliseren.

In summary, neurofeedback is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hersenactiviteit en maakt gebruik van EEG-technologie om afwijkende patronen te meten en te corrigeren. Wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van neurofeedback aangetoond bij het verminderen van symptomen van ADHD en ADD. Bij NewMind Centers hebben therapeuten toegang tot de nieuwste wetenschappelijke kennis en technologieën om cliënten de best mogelijke neurofeedback behandeling te bieden.

Behandeling op maat bij NewMind Centers

Bij NewMind Centers in Arnhem wordt neurofeedback therapie aangeboden als een persoonlijke en op maat gemaakte behandeling. Door middel van neuropsessies worden de hersenen getraind om optimale prestaties te bereiken en de symptomen van ADHD en ADD te verminderen. De ervaren therapeuten van NewMind Centers zorgen voor een individueel behandelplan dat aansluit bij de specifieke behoeften van elke cliënt.

Tijdens de neuropsessies wordt de hersenactiviteit gemeten door middel van EEG-technologie. Deze metingen worden gebruikt om gepersonaliseerde feedback te geven aan de persoon, waardoor afwijkende hersengolven gecorrigeerd kunnen worden. Door middel van deze behandeling op maat kan neurofeedback helpen bij het verminderen van symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit.

Bij NewMind Centers staat de cliënt centraal en wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor de behandelingen. De therapeuten zijn deskundig en hebben uitgebreide ervaring met neurofeedback therapie. Zij begeleiden de cliënten tijdens het gehele traject en zorgen ervoor dat de behandeling optimaal wordt afgestemd op de individuele behoeften en doelen.

Voordelen van behandeling op maat bij NewMind Centers: Table: Voordelen van behandeling op maat bij NewMind Centers
– Individueel behandelplan – Verbeterde concentratie en focus
– Gepersonaliseerde feedback – Vermindering van impulsiviteit en hyperactiviteit
– Ervaren therapeuten – Veilige en vertrouwde omgeving
– Begeleiding gedurende het hele traject – Optimaal afgestemd op individuele behoeften en doelen

Neurofeedback therapie bij NewMind Centers biedt cliënten de mogelijkheid om op een effectieve en persoonlijke manier aan hun symptomen van ADHD en ADD te werken. De behandeling op maat zorgt ervoor dat de therapie gericht is op de specifieke behoeften van elke cliënt, waardoor optimale resultaten kunnen worden behaald. Ervaar zelf de voordelen van neurofeedback bij NewMind Centers in Arnhem.

Veelgestelde vragen over neurofeedback

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen over neurofeedback. Deze vragen kunnen u helpen een beter inzicht te krijgen in deze behandelmethode voor ADHD en ADD.

Wat is neurofeedback therapie?

Neurofeedback therapie is een niet-invasieve behandelmethode die gericht is op het trainen van de hersenen om optimale prestaties te bereiken. Door middel van EEG-technologie wordt de hersenactiviteit gemeten en krijgt de persoon real-time feedback. Hierdoor kunnen afwijkende hersengolven gecorrigeerd worden en kunnen symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit verminderd worden.

Voor wie is neurofeedback geschikt?

Neurofeedback kan geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen met ADHD en ADD. Het kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit. Neurofeedback is een individuele behandeling en kan aangepast worden aan de specifieke behoeften van elke persoon.

Wat zijn de voordelen van neurofeedback?

Neurofeedback biedt verschillende voordelen bij de behandeling van ADHD en ADD. Het kan de concentratie en aandacht verbeteren, impulsief gedrag verminderen en helpen bij het reguleren van emoties. Daarnaast is neurofeedback een medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen, en heeft het potentieel voor blijvende resultaten.

Hoe lang duurt een neurofeedback behandeling?

De duur van een neurofeedback behandeling kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van elke persoon. Over het algemeen worden meerdere sessies aanbevolen om optimale resultaten te behalen. Tijdens elke sessie wordt de hersenactiviteit gemeten en wordt de feedback aangepast aan de individuele behoeften van de persoon.

Positieve resultaten van neurofeedback bij ADHD en ADD

Neurofeedback heeft positieve resultaten laten zien bij de behandeling van ADHD en ADD. Deze innovatieve therapie richt zich op het trainen van de hersenen om optimale prestaties te bereiken en symptomen te verminderen. Onderzoek heeft aangetoond dat neurofeedback effectief kan zijn bij het verbeteren van concentratie, impulsiviteit en gedrag, waardoor mensen met ADHD en ADD beter kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Een belangrijk voordeel van neurofeedback is dat het een medicatievrije behandeling is zonder bijwerkingen. In tegenstelling tot medicatie, die vaak tijdelijk symptomen onderdrukt, pakt neurofeedback de oorzaak van de symptomen aan door de hersenen te trainen. Dit maakt neurofeedback een duurzame en natuurlijke benadering voor het verminderen van symptomen bij ADHD en ADD.

Voordelen van neurofeedback bij ADHD en ADD Resultaten neurofeedback
Verbetering van concentratie en focus Positieve effecten op aandacht en alertheid
Vermindering van impulsiviteit Positieve veranderingen in gedrag en impulscontrole
Regulering van emoties Versterking van emotionele stabiliteit
Medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen Geen negatieve effecten zoals bij medicatie
Potentieel voor blijvende resultaten Langdurige positieve effecten op symptomen

De resultaten van neurofeedback kunnen variëren tussen individuen, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de reactie van het individu op de behandeling. Sommige mensen merken al na enkele sessies verbetering, terwijl anderen mogelijk meer behandelingen nodig hebben om significant resultaat te zien. Het is belangrijk om te benadrukken dat neurofeedback een persoonlijke en op maat gemaakte behandeling is, afgestemd op de specifieke behoeften van elk individu.

Over NewMind Centers Arnhem

NewMind Centers in Arnhem is een gespecialiseerde kliniek die zich toelegt op neurofeedback therapie en andere geavanceerde behandelingen. Ons ervaren team van deskundige therapeuten maakt gebruik van de nieuwste technologieën en benaderingen om cliënten de best mogelijke zorg te bieden. We streven naar een persoonlijke en op maat gemaakte benadering, waarbij we de behandelingen afstemmen op de specifieke behoeften van elke cliënt.

Bij NewMind Centers begrijpen we dat neurofeedback therapie een effectieve en niet-invasieve behandelmethode is voor verschillende aandoeningen, waaronder ADHD en ADD. Onze therapie richt zich op het trainen van de hersenen om optimale prestaties te bereiken, waardoor symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit verminderd kunnen worden.

“Bij NewMind Centers geloven we dat een rustiger brein kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Onze cliënten hebben positieve ervaringen met neurofeedback, waarbij ze verbeteringen merken in concentratie, slaappatroon en algemeen welzijn na de behandelingen.”

Als specialisten in neurofeedback therapie streven we ernaar om onze cliënten de beste zorg en ondersteuning te bieden. Ons doel is om hen te helpen hun leven te transformeren door middel van effectieve behandelingen die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften. Als u geïnteresseerd bent in neurofeedback therapie of andere behandelingen, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken bij NewMind Centers in Arnhem.

neurofeedback therapie

Conclusie

Neurofeedback is een effectieve behandelmethode voor ADHD en ADD. Het richt zich op het trainen van de hersenen om optimale prestaties te bereiken. NewMind Centers in Arnhem biedt neurofeedback therapieën die specifiek zijn afgestemd op kinderen en volwassenen met ADHD en ADD. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie en ervaren therapeuten, kunnen zij hoogwaardige behandelingen bieden die kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Uit onderzoek blijkt dat neurofeedback kan helpen bij het verminderen van symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit. Het kan de concentratie en aandacht verbeteren, impulsief gedrag verminderen en helpen bij het reguleren van emoties. Bovendien is neurofeedback een medicatievrije behandeling zonder bijwerkingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met ADHD en ADD.

Hoewel er ook andere behandelingsopties beschikbaar zijn, biedt neurofeedback een alternatieve en meer natuurlijke benadering. Het is belangrijk om de verschillende opties te bespreken met een professional om de beste behandeling te vinden die past bij uw specifieke behoeften en symptomen. NewMind Centers kan u begeleiden bij het ontwikkelen van een persoonlijk behandelplan dat gericht is op het optimaliseren van uw welzijn en het verminderen van de symptomen van ADHD en ADD.

FAQ

Wat is neurofeedback therapie?

Neurofeedback therapie is een niet-invasieve behandelmethode die gericht is op het trainen van de hersenen om optimale prestaties te bereiken. Met behulp van EEG-technologie wordt de hersenactiviteit gemeten en krijgt de persoon real-time feedback. Hierdoor kunnen afwijkende hersengolven gecorrigeerd worden en kunnen symptomen zoals concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit verminderd worden.

Hoe lang duurt een neurofeedback behandeling?

De duur van een neurofeedback behandeling kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het individu. Over het algemeen wordt een reeks van meerdere sessies aanbevolen, waarbij elke sessie ongeveer 30-60 minuten kan duren. De exacte duur en frequentie van de behandeling worden bepaald na een uitgebreide meting van de hersenactiviteit en een persoonlijk behandelplan.

Is neurofeedback geschikt voor zowel kinderen als volwassenen?

Ja, neurofeedback is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen met ADHD en ADD. De behandeling kan aangepast worden aan de leeftijd en behoeften van het individu. Bij NewMind Centers hebben zowel kinderen als volwassenen positieve ervaringen met neurofeedback en hebben ze verbeteringen opgemerkt in concentratie, slaappatroon en algemeen welzijn.

Is neurofeedback een alternatief voor medicatie bij ADHD en ADD?

Neurofeedback kan een alternatief bieden voor medicatie bij de behandeling van ADHD en ADD. Het is een medicatievrije benadering die geen bijwerkingen heeft. Het is belangrijk om de verschillende behandelingsopties te bespreken met een professional om de juiste keuze te maken voor het individu.

Hoe lang duren de resultaten van neurofeedback?

De resultaten van neurofeedback kunnen blijvend zijn, maar dit kan variëren tussen individuen. In veel gevallen hebben cliënten bij NewMind Centers langdurige verbeteringen opgemerkt na de behandelingen. Het is belangrijk om na de behandelingen het welzijn en de symptomen te blijven monitoren en indien nodig onderhoudssessies te plannen.

Wordt neurofeedback vergoed door de zorgverzekering?

Neurofeedback wordt vaak niet vergoed door de basisverzekering, maar sommige aanvullende verzekeringen bieden wel dekking. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om de mogelijkheden voor vergoeding te bespreken.